tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Luukku 1

1.12.2015 Joulukalenterin byrokratia

Tätä joulukalenteria perustaessa tutustuin hieman joulukalenterin perustamiseen liittyviin säädöksiin ja valvontaan, ja kauhukseni huomasin, ettei niitä ole. Kuka tahansa joulua riittämättömästi tunteva pystyy perustamaan oman joulukalenterin. Tämä epäkohta on korjattava välittömästi. On väärin, että luotetaan yksilön omaan ajattelukykyyn ja jätetään valvonta hoitamatta.VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JOULUKALENTERIN PITOON LIITTYEN TULISI OLLA:

- Lupa joulukalenterin julkaisemiseen tulee hakea hyvissä ajoin, ennen 1.3. mennessä oman kunnan valvovalta jouluviranomaiselta. Lupaa haetaan lomakkeella 24.12.B. Hakemusta ei käsitellä ilman liitteitä.

- Hakijalla tulee olla suoritettuna vähintään 5 päivän koulutuskokonaisuus, jossa pakollisena osiot "Vastuullisen joulukalenterin tuottaminen" ja "Joulukalenterin laatuvaatimuksien perusteet". Tutkintotodistuksien hinta a' 600 euroa (alv 0%). Todistukset esitettävä valvonnan yhteydessä.

- Joulukalenterien tuottajaa valvotaan vuosittain perustarkastuksessa, sekä mahdollisilla erillisotannalla voidaan tarkastaa esimerkiksi julkaisuaikataulun paikkansa pitävyyttä, joulukalenterin oikeaoppista merkintää ja joulukalenterin kirjoittajan pätevyyttä, sekä toimitusympäristön siisteyttä.

- JoVi (Jouluvirasto) huomauttaa mahdollisista rikkeistä kirjallisesti. Vastine huomautukseen tulee postittaa kahdeksana (8) kappaleena Jouluvirastoon viikon kuluessa huomatuksen saapumisesta, edellisvuoden joulupostimerkillä ja enkelitarralla varustettuna. Postin lakko ei oikeuta vastineen viivästymiseen, koska sitä ei katsota yllättäväksi syyksi, koska se ei ole yllätys.

- Joulukalenterin julkaisun myöhästymisestä paikallinen JoKa-keskus (Joulukalenteri-keskus) määrää julkaisijalle viivästysmaksun ja tonttulakinkäyttöpakon joka adventiksi.

- JoVi julkaisee vuosittaiset joulukalenterin julkaisuun liittyvät ohjeistukset 1.12. Säädökset koskevat myös sitä aiemmin luonnosteltuja sisältöjä.

- Loput säädökset, asetukset, suositukset ja valvontatiedot löytyvät mm. Joulukalenterin julkaisuohjeet-oppaasta, julkaisuohjeen liitteet-oppaasta, paikallisen S-marketin joulupukilta ja JoVi:n www-sivustolta.

- Lisätietoja löytyy sivustolta http://www.jovi.fi/joulukalenteria.ei.kannata.perustaa.kenen.tahansa.tollon.koska.nämä.on.vastuullisia.hommia/27843568929036/lueohjeetensintonttuvaikkeiniitähelpollalöydykään.html

10 kommenttia:

 1. Joulukalenteri on säilytettävä vähintään viisi vuotta alkuperäisellä paikallaan ja sen jälkeen kopiona vähintään toiset viisi vuotta. Tällöin sallitaan säilytyspaikaksi myös joululahjaksi saatu ulkoinen kovalevy.

  VastaaPoista
 2. Noniin, siitä se sitten lähti! ( ja kuulolla ollaan)

  Auts, paikallisen S-marketin joulupukki! Se asuu pullonpalautuskonehuoneen ylätasolla, voitko kuvitella? Nähtiin se kerran kesällä lasten kans, vahingossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, osasin ajastaakin eka luukun julkaisemaan itse itsensä aamulla klo 6, kun itse vielä kuorsasin. Ja btw, mitä S-marketin pukkiin tulee, niin kaikkea tietoa sitä sultakin löytyy! XD

   Poista
 3. Erinomainen kirjoitus. Sarkasmi kärähtää nokkaan kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Sarkasmilla ja konvehdeilla pärjääkin jouluun saakka. Ja oikeestaan muullonki.

   Poista
 4. Ennen vanhaan..eli joskus hämärällä seitsemänkymmen luvulla oli Limingan S-kaupan ikkunasa joulupukki ja sitä piti käyä kattomasa vaikka ei muuta asiaa olis S-kauppaa ollukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelin tänään kans, ku S-marketissa oli aina massiiviset jouluavajaiset, kun oli joulupukki, tonttuja, ja muistaakseni ilotulituskin. K-marketilla oli yks vuosi porokin. Nämä siis joskus 90-luvulla.

   Poista
 5. Jaa mutta saikos tästä tutkinnosta KORTIN :) Itellänikin kun on tuo kalenteri meneillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jestas sentään, se kuvallinen tutkintokorttihan täytyy roikkua tonttupuvun rintapielessä koko joulukuun! Ja ihanaa, että olet aloittanut saman savotan. Käyn kurkkimassa luukut blogissasi.

   Poista

Anna paukkua