tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukorttien kauneuskilpailut 2015

Olipas taas jännittävät joulukorttien kauneuskilpailut! Jos ko.traditio ei ole sinulle tuttu, olet laiskuuksissasi jättänyt lukematta Tämän postauksen.  Kertaahan siis vikkelästi, mistä tässä erittäin jännittävässä kilpailussa on kyse.

Kilpailut olivat taas kyllä maineensa veroiset. Yllätyksiltäkään ei vältytty. Pääsarjassa koettiin todellinen shokki, kun ensimmäisen kerran kilpailun monivuotisessa historiassa äänet hajaantuivat täysin. Sijoittuneita oli siis todella monta, ja voittajiakin oli jopa neljä kappaletta, koska niidenkin äänet olivat hajaantuneet. Raati oli siis hyvin erimielinen. Yhdellä raadin jäsenistä otti luonnolle, kun muut  (erityisesti hänen aviomiehensä) eivät olleetkaan hänen kanssa samaa mieltä, mutta saimme joulurauhaan vedoten hänet hiljennettyä.
Vas. ylhäällä Itsetehtyjen korttien sarjan voittaja. Muut neljä korttia ovat kaupallisten korttien sarjassa jaetulle 1-sijalle tulleet. Järjestys on siis satunnainen.
Osakilpailu 2:ssa osallistujia oli ennätysmäärä ja taso oli aivan järkyttävän kova. Siellä voittoon marssi jaetulle ykkössijalle kolme korttia ja kilpailun voidaan kyllä sanoa olleen kaikkien aikojen tiukin. Raadilla oli todella suuria vaikeuksia, kun sijoitusten ulkopuolelle jouduttiin jättämään erittäin kovatasoisia suosikkeja.

Osakilpailu 2:n voittajakolmikko. Järjestys on myös satunnainen.

Osakilpailu 3 meni taas päinvastoin, eli äänioikeutettujen raati oli ennätyksellisen suuri, mutta todella yksimielinen. Ylivoimaiseen voittoon kiri sinisävyinen, hilekoristeinen kortti. Vahva kakkonen oli sekin hilekoristeinen, kylämaisema.

Osakilpailu Kolmosen voittaja vasemmalla ja kakkonen oikealla.

Tämän vuoden trendeistä voidaan ehkä yhteenvetona sanoa, että hileet pitivät edelleen pintansa. Kuusimaisemat menestyivät myös suhteessa hyvin. Useissa menestyskorteissa oli myös etukannessa joku värssy. Trendit ovat pysyneet aika pitkälle samana, muutamat useana vuonna suosiossa olleet kortit tosin saattavat kärsiä inflaatiosta. Raati tuntuu kaipaavan kuitenkin uusia tuulahduksia joka vuosi. Kilpailijoiden taso on todella kova.

2 kommenttia:

 1. Jos et olisi voittajia julkaissut muuten, niin olisin pyytänyt. Oliko osallistujia kymmeniä, satoja vai tuhansia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on vaan se huono puoli, että tulee ihan korttihulluksi. Kaupassakin voisin viettää korttihyllyllä vaikka kuinka kauan, kun on niin hienoja kortteja hyllyt pullollaan!
   Arvioisin, että kaikissa kolmessa sarjassa yhteensä osallistujien määrä vois lähennellä sataa.

   Poista

Anna paukkua