sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Luukku 20

20.12.2015

Meidän oma joulu-kirja


Apua, oon aina ajatellut, että kun joulukalenterin luukut alkaa kakkosella, niin siinä vaiheessa joulu käytännössä jyllää jo päällä. Sen sijaan, että olisimme laskeutuneet joulutunnelmaan, oon laskeskellut, että aika monta asiaa voi hoitaa "ensi viikolla". Lahjojen osto ja paketointi, leipominen, siivoaminen, kuusen haku ja koristelu, näin muutamia mainitakseni.

Tämän luukun teemana on yksi lempijuttuni, Meidän oma joulu-kirja. Se on nimittäin ihana! Sen lisäksi, että siitä löytyy joulutietoutta, joululauluja, kuvia ja tarinoita, tärkeimmässä roolissa on täyttää asioita omasta joulustaan.  Kirjaan saa täyttää omia muistojaan, perinteitään ja kertoa, mikä omassa joulussa on parasta. Lisäksi on tilaa kauneimmille joulukorteille, aikataulusuunnitelman laatimispohja, ostoslista-sivu ja sivu, johon voi jokaisen vuoden joulusta kirjata juttuja ylös.

Kirjastaa olen täyttänyt vuodesta 2010 ja sieltä on mukava lukea ehkä jo unohtuneitakin sattumuksia. Minä päivänä oltiin mummalla, kuinka iso kinkku paistettiin, mistä kuusi haettiin, ketä oli käymässä, mitä leivoin jne. Luen kirjaa uudestaan joka vuosi.

"Tämä kirja kokoaa kansien väliin kaiken sen, mikä Sinulle on joulussa tärkeää". Kirjan on kustantanut F-kustannus
Poimin muutaman kysymyksen kirjasta, joihin voit itsekin miettiä omat vastauksesi: 

- Adventtiperinteitäni: 
- Perheeni suosikkijoulukalentereita: 
- Joka vuosi annan joululahjaksi: 
- Mukavinta jouluvalmisteluissa: 
- Näistä perinteisistä jouluruoista en luovu: 
- Lapsuudenkodistani säilyttämiäni perinteitä: 
- Jouluaatossa parasta:
- Lapsena saamistani lahjoista muistan erityisesti: 

Tänään onkin neljäs adventti. Omiin perinteisiini kuuluu adventtikynttilät. Olemme kaikki lapset saaneet samanlaiset kynttilänjalat, kuin isällämme ja poltamme kynttilöitä samaan tapaan, kuin hänen lapsuudessaan.

2 kommenttia:

 1. Mukava lahja nuorelle perheelle.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on löytynyt muutaman muunkin paketista lähipiirissä, kun on minusta vaan niin ihana :)

   Poista

Anna paukkua