lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Luukku 19

19.12.2015

Joulukarkit

Jos en kirjoittaisi maaseutuaiheista blogia, pitäisin aivan ehdottomasti karkkiblogia. Siinä aiheessa mulla olis loppumaton intohimo ja syvä asiantuntemus. Siksipä joulukalenterissakaan, sen enempää kuin kaupassakaan, ei mitenkään voida ohittaa joulukarkkeja. Nyt eletään nimittäin karkkihullun sesonkiaikaa. On uutuuksia, vanhoja klassikoita, päivitettyjä perinteisiä ja ylettömästi varaa mistä valita.

Oijoi, en tiedä mistä aloittaisin, kun ruvetaan miettimään parhaimmistoa. Konvehtirasioissa mielestäni ei ole Pandan Juhlapöydän konvehtien voittanutta. Pandalla ollaankin sen suhteen paljon vartijoita, koska kyseessä on kansallisaarre. Toki ko. rasiassa on muutamia makuja, jotka eivät nouse suosioon kohdallani (Zabajoku ja ananas), mutta ymmärrän, että tämä on kompromissi, koska samoin joku voi inhota omia suosikkejani minttua ja sitä kukkaa, jossa on pehmeää toffeeta. Panda on käsittääkseni nyt lanseerannut uutuudet tästä klassikosta, tummana ja vaaleana suklaana, mutte näille kotkotuksille sanon pyh ja pah.


Joulukarkkien TOP4 valitsisin: 
1. After Eight - suveneeri ykkönen, ei ketään uhkaajaa näköpiirissä
2. Wiener Nougat
3. Vihreät kuulat
4. Dumle (mutta ei ne tummat tai oranssit!)

 


Toivon myös, että Fazerin lanseeraama lakritsisarja nousisi suureen suosioon, koska lakritsi kärsii mielestäni aivan turhaan alemmuuskompleksista suklaan rinnalla. Lakritsi on kuin raikas tuulahdus kolmen suklaarasian jälkeen, vähän niinkuin vaikka donitsi makkaraperunoiden päälle.Mielestäni suklaadesignerit (sellaiseksi kait näitä uutuuksien suunnittelijoita kuuluu nykypäivänä kutsua) lankeavat usein liialliseen erikoisuuden tavoitteluun. Tropiikin hedelmillä höystetyt konvehdit tai piparkakku-kissanminttu-kaneli-marsipaani-konvehdit kun häviävät mennen tullen Wienernougatille tai Pätkikselle. Perusvarma on siis makeisten kohdalla hyvä. Ei kannata yrittää liikaa, koska kyse ei ole kovin monimutkaisesta asiasta.
Höpöhöpö-juttuja

Haluan vielä kertoa varoittavan esimerkin miehestä, jolla on liian suuri itseluottamus. Ko. mies oli kanssani kaupassa ja ilmoitti, että tartumme tällä(kin) kertaa Fazer-rasioiden tarjoukseen, jossa saa valita kolme rasiaa hintaan 11,50 e. Vanhoina hyvinä päivinä, ennen ruuan "halpuutusta", se oli muuten kolme rasiaa kympillä, mutta maailma on sikäli muuttunut. No enivei, tämä mies valitsi Geishan ja Pätkiksen ja sanoi, että minä saan valita sen kolmannen rasian. Valitsin DaCapon. Kotona rupesin ihmettelemään, kun tämä mies rapisteli komerossa juurikin DaCapo-rasiaa. Ihmettelin, että sehän oli juuri se mun rasia, että miksi hän sitä syö. Mies vastasi, että "Ei se ole sun rasia, vaan sää sait vaan VALITA".

Kuvat: Fazerin, Pandan ja Nestlen sivuilta

8 kommenttia:

 1. Mehen logiikka! Kukapa sitä voisi ymmärtää? Et kysynyt, mutta vastaan silti: Joulukarkkien top kolmonen : Pandan juhlapöydän konvehdit, vihreät kuulat ja wienernougat.

  Dumle ei oo joulukarkki ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkasin Toffifeen pois sen takia, ettei se oo mun mielestä joulukarkki, mutta enemmän se kyllä on, ku Dumle, joten se menis kyllä kärkinelikkoon kirkkaasti. Hyvät suosikit sullakin! Niitä just halusinki kuulla, että onko muilla minkälainen maku.

   Poista
 2. Oletko huomannut, että Panda myy Juhlapöydän konvehtien minttua ja toffeeta (minunkin suosikkini) erikseen omissa rasioissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en! Irtokarkkihyllystä oon saanu kaikkia parhaita irtotavarana, kun on tarjolla minttu, toffeekukka ja vielä se ahaa-patukan konvehtiversiokin. Vaan noita jos on erikseen kerta kaupan, niin sehän se kannattais mukavuudenhaluisen ottaa ehdottomasti!!

   Poista
 3. Vihreät kuulat, vihreät kuulat ja vihreät kuulat :)Muutama Fazermint väliin niin kaikki on hyvin!

  Pandan juhlapöydän konvehdeista mä syön pelkästään mintut, vadelmamarmeladit ja ananakset, muut saa syödä loput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreät kuulat on torjuneet monta kriisiä, kun niillä on laitettu asiat kondikseen. En ymmärrä miksi moni hyljeksii niitä. Mutta sitten taas ne muut kuulamaut (mitähän niitä olikaan, no oranssi ja punainen ovat ainakin väriltään) ei paini ollenkaan samassa sarjassa! Ja Fazermintit oli nekin hilkulla päästä tuonne kärkikahinoihin.

   Poista
  2. Meidän kaupasta löytyi 2,2 kilon laatikko vihreitä kuulia! Ah onnea ja autuutta! Noista muista kuulista kelpuutan punaiset mutta kun niitä ei saa mistään pelkästään. Jonakin jouluna kaivoin irtokarkkihyllyn kuulalaatikosta pelkät punaiset kuulat omaan pussiini :)

   Poista
  3. Pitääpä itekki käydä pömistelemässä punaiset sieltä irtokarkkien joukosta :D

   Poista

Anna paukkua