lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Luukku 12

12.12.2015

Epäonnistuneet joululeivonnaiset

Käynnissä on epäilemättä vuoden kovin leivontasesonki. Kotikeittiöissä valmistuu piparit, tortut, leivät ja monenmoiset herkut. Ajatus on tärkein, mutta aina ei lopputulos hivele silmää, vaikka joulua eletäänkin.

Meidän köökissä on vielä joululeivonnaiset pääasiassa suunnitteluasteella. Tässä kuitenkin muutamia jouluherkkuja.

Joulupiparit on ehdoton leivonnan ykkönen. Niitä leivotaan koko perheen voimin, koristellaan ja syödään pitkin adventtia. Kuva Dansukker.fi

Piparijuna ei koristuksia kaipaa. Muottina käytetty juomalasia, koska kuka tässä nyt mitään muotteja muistaa hommata.


Joulun juhlava jälkkäri on marjajäädyke (kuva Iltasanomista)
Kun tosielämässä vastaan tulee semmoiset tosiasiat, kun vuoka, jäinen möykky ja niiden irtoaminen toisistaan, niin lopputulos on Juhlava, kyllä.

Vuoden 2015 uusin ilmiö on joulutorttujen uudenlaiset muotoilut. Torttutaikinasta rakennellaan pöllöjä, koiria ja enkeleitä, joka tässä kuvassa liihottelee. (Kuva Dronningholm)

Enkelitortut kohtasivat todellisuuden.

6 kommenttia:

 1. Käy enkelitortuille sitten mitä tahansa (en tarkoita uunissa "ylikypsentymistä"), niin kyllä ne aika samanlaiselta maistuu oli muoto mikä tahansa...

  Luomumies Harri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kohdalla onneksi on niin. Muotoilun räjähdys ei vaikuta makuun, kuin korkeintaan parantavasti.

   Poista
 2. No kato, eihän noista mikään ollu ees palanu! Jäädykehässäkät pelastuu aina sillä, että laittaa vuokaan kelmun ennen jäädykettä. (Mä en kyllä tee koskaan jäädykkeitä, kun se jäätyminen kestää liian kauan. )
  Toivoppa joulupukilta tupperwaren piparimuottisarja. Omani on peräisin lapsuudenkodista, päällimmäiset on oransseja niin ne ei mee edes hukkaan, toisin kuin piparitalojen piirustukset, jotka joudun joka vuosi tekemään uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässäkin talossa on jäädykkeet nyt nähty. Never again. Piparimuotteja ostin muuten viime joulun jälkeen alennusmyynnistä sydänsarjan, mutten oo kerinny vaan leipoa yhtään kertaa niillä. Just tänään laskin, että taitaa tänä vuonna jäädä piparit paistamatta. Mulla tää leipomispuoli sakkaa nimittäin sen verran pahasti. Siksi luin kunnioituksella, että teet piparitalonkin joka vuosi. Siitä saa sata joulupistettä!

   Poista
 3. Silikonivuoka! Siitä lähtee jäädyke irti ihan täydellisesti. Aivan mahtava tuote jäädykkeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin niitä joulun alla kaupassa, että olis ollu tosi päheen mallisia, mutta en vielä päässy sen kulttuurishokin yli, että uskaltaisko sillä tosiaan korvata muka sen "oikean" vuokan. Ehkä se ois jo pakko kokeilla, ainaki jos näitä jäämöykkyjä tulee vielä kokeiltua. Ois puolukkaaki kyllä pakastimessa ihan joutilaana jäädykehommiin.

   Poista

Anna paukkua