maanantai 7. syyskuuta 2015

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla hätäännyt

Kuten jo aiemmin kerroin, urani metsänomistajana ei ole lähtenyt liikkeelle aivan sulavimmin ottein. Kertauksen vuoksi tekstini "Fak, olen metsäomistaja" löytyy tästä.

Edellisen postauksen innoittamana olen nyt tarttunut ns. härkää sarvista. Olen teettänyt metsäsuunnitelman. Suunnitelma on aivan hyvä, jos siitä ymmärtää hitusenkin. Jos ei ymmärrä, suunnitelma on kaunis kansio toimiston hyllyssä.

Tänään sain taas aiheeseen liittyvää postia ja jouduin tsemppaamaan itseäni ennen kuin sain aikaiseksi alkaa perehtyä sisältöön: "Kyllä sää osaat, ethän sää tyhmä ole. Ei tämä ole vaikeaa! ". Tsempin ansiosta tavasin sujuvasti saatesanat, mutta leimausselosteen kohdalla ei ollut enää kehumista. 

Tässä on teille esimerkiksi ote taulukon aiheista tästä salakielellä kirjoitetusta lipareesta:
"Loh Kuvio H-tapa Ala ha Mät Kut Kot Mäk Kuk Kok Mut Muk Enp Yht". Että mitä?! Helpommin tulkitsen teini-ikäisten WhatsApp-viestejä. 

Mitä hakataan, mikä jätetään, uudistaminen, ojitus, talvikorjuukohde, perkaus, ennakkoraivaus, istutus ja kemera-tuki jne.. Tässähän tulee sitä enemmän opiskeltavaa, mitä enemmän aiheeseen perehtyy. Tee siinä sitten viisaita päätöksiä. Huonolla päätöksellä et menetä, kuin rahaa. 

Metsäsaralla siis sujuu yhtä sujuvasti, kuin koppakuoriaisella taivutus siltaan.

Näyttää hyvältä hyllyssä.

 

Muuta aiheeseen liittyvää:

http://viranomaisenvalvoma.blogspot.fi/2015/03/fak-olen-metsanomistaja.html

4 kommenttia:

 1. Mulle nuo Mät kut kot jne. on arkipäivää. Pitäiskö syyttää teidän vanhaa isäntää siitä, että sulle ne ei oo itsestäänselvyyksiä? Väitän yhä, että kuitenkin on mahdollista oppia tuo kieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dääm, mää kun ajattelin, että ei näitä kukaan muukaan tiedä :D Ja todellakin, vanhaa isäntää voi syyttää kaikenlaisista asioista. Ei sitäkään voi varsinaisesti miksikään metsäsuunnitelmamieheksi kutsua...

   Poista
 2. Meillä valvoo maa- ja metsätaloutta joka mahdollinen suunta mikä vain voi. Meillä tehdään metsänhoito suunnitelma vuosittain ja metsänhoidoyhdistyksen mies käy tutkailemassa aina miehen kanssa joka vuosi pariinkin kertaan mitkä puustot kaadetaan, mitkä karsitaan ja kaadetaan. Kilapailuttaa meidän puolesta kaikki suurimmat ja alueen parhaat sahat joille on hyvä myydä. UPM:lle aika yleisimmin menee meiltä suurin osa kaadetuista, koska on varmin ostaja ja maksaja.

  Itselleni kaikki nuo teoria asiat ovat kyllä niin utopiaa, mutta mieheni haltsaa tarkkana ukkona ne mitä minä en tiedä. Mies aina sanookin, että älä mieti, kun ei kuulu sulle. :O
  Mitenkähän siinä sitten kävisi jos pyörittäisin koko maa- ja metsätalottamme yksin. Veikkaan, että sormi olisi suussa ja blogi teksteissäni lukisi mm: kukko ja mutku!

  Tervetuloa vasta vierailulle ja juuri postasin uuudenvuoden jättipostauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun sulla oli hieno blogi! Lisäsin itseni lukijaksi, niin pysyn perässä.

   Poista

Anna paukkua