keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Lenkki, joka olisi voinut jäädä tekemättä

Lähdin lenkille, koska urheilusta tulee kuulemma virkistynyt olo. Se on tässä huushollissa luokiteltavissa poikkeustoiminnaksi, koska emme ole niitä ihmisiä, joilla on joka ilta harrastuksia (tosimaalaiset harvemmin on). Noh, juoksuselfien, trikoobelfien ja vauhtiraportin sijaan seuraa kauhutarina: Tästä muodostui reissu, joka olisi ollut viisain jättää tekemättä.

Reippaasti lähdimme peltotien poikki, läheiselle soratielle, missä ei tarvi pelätä jäävänsä auton alle (yksi auto meni ohi, mahduimme samalle tielle). Etenimme hyvässä sykkeessä, kunnes tajusimme joutuneemme hyökkäyksen uhriksi.. Hirvikärpäset, noin miljoona, pölähtivät paikalle. Lähtöhän siinä tuli, meille nimittäin. Tämä hirvikärpästilanne alkaa olla niin katastrofi, että täällä landella on kohta pakko vetää kaljuksi. Niitä on kaikkialla! Ja ei paria, vaan heti kerralla puolitoista tusinaa. Jos luulit, että niitä on vain metsässä, VÄÄRIN; ei tarvi olla metsää lähelläkään.

Kipitimme välittömästi kotiin samalla näitä pirulaisia irroitellen. Oma sietokyky nousi sen verran, että alun ujostelu oli tipotiessään ja liiskasin niitä tottuneesti paljain sormin. Kuin apinalauma kampasimme päitä kirppuja etsien. Nyt tuntuu, että niitä mönkii vieläkin letissä, vaikka henkinen harha se taitaa nyt olla. 

Harmittomiakaan ne ei ole, vaan käsittääkseni lentävät lähikontaktiin, pudottavat siivet, asettuvat taloksi ja purevatkin perkuleet. Hengiltä niitä ei pikkuläpsyllä saa, vaan täytyy murjoa ihan kunnolla. 

Tästä lähtien ajan autolla kylälle ja lenkkeilen siellä, mikäli moisia intohimoja vielä ilmenee. Inhotuskäyrä on sen verran korkealla. Nyt säälin vain niitä, jotka aikovat lauantaina aloittaa hirvijahdin ja altistavat epävarman paistin takia itsensä moiselle ahdingolle.

Itse ihanuus

6 kommenttia:

 1. Hirvikärpäsiä on siellä, missä viime talvena on ollut hirviä. Edes joka metsikössä niitä ei ole. Paras vihje tulee tässä: hirvikärpäset ei lennä alle plus viiden asteen lämpötilassa, mutta vielä noin 5 asteen pakkasenkin jälkeen virkoavat iltapäiväksi. Seuraavan kerran kun tekee mieli lenkille, lähde kylmänä aamuna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta! Ulkoilin siis oikein sesonkikelissä, joten jouduin saarretuksi. Sitä mietittiinki, että mites pakkaset vaikuttaa.

   Poista
 2. Voi eih.. :( miten ne hirvikärpäset nyt sinne niin on iskeny, kurja juttu. No joo, siis ei täällä maalla paljon ehdi harrastaa tai salilla käymään. koiran kanssa joskus pääsee karkaamaan lenkille. Ja YHDEN ainoan hirvikärpäsen löysin hiuksista tässä viikko sitten, kun oltiin lenkillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli hetken aikaa salikortti ihanalle salille Ouluun. Meni vaan salireissuun yleensä 3-4 tuntia, joten se kaatui lopulta omaan mahdottomuuteensa. Vaan olihan se luksusta. Ei tietoakaan hirvikärpäsistä.

   Poista
 3. Muhun lentää hirvikärpäset vain, jos mulla on tummaa tai maastoutumisväriä päällä. Oma tukka on sellainen hirvenharmaa, joten ihan surina ja kopsahdukset kuuluu ja tuntuu.
  MUTTA! Mulla on neonkeltainen ratsastustakki. Siihen kun lykkää kaveriksi valkoisen silkkihuivin mummotyylillä, niin ei muuten löydy yhtäkään. Ei kuulu edes pörinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oranssi-mustat Dimexin takit muistaakseni molemmilla. Niihin tummiin osiin ne saattoi olla enemmän viehtyneet. Noiden värien kans täytyy kyllä ruveta pelaamaan, jos tuonne hyökkäykselle vielä altistan itseni. Tuon valkoisen huivin kokeilen kyllä, jos sillä sais suojattua niskaa.

   Poista

Anna paukkua