maanantai 4. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, samat surkeat kujeet. Älä lupaa mitään.

En ole ottanut tavaksi tehdä lupauksia uuden vuoden kynnyksellä, mutta tässä muutama parannuskohde, joiden kanssa painin ympärivuotisesti kestotilauksella, ja kuinka ne tänä vuonna ovat alkaneet sujua:

RUOKAHÄVIKIN VÄHENTÄMINEN
Tähän on oikeasti saatava jotain tolkkua, koska joudun laittamaan roskiin hävettävän määrän ruokaa, sellaisista syistä, kuten unohdan ruokien olemassaolon tai en osaa sitä jatkojalostaa, ostan liikaa kerralla tai en ole varma, onko se enää käyttökelpoista. Pakastinkaan ei auta asiaa, koska naapurin isäntää lainatakseni: "Kaikenlaista sinne laitetaan, mutta muuta sieltä ei oteta, kuin jäätelöä ja ranskanpottuja."

2016 Korjausliike etenee odotetusti: Syötin juuri eilen koirille satoja grammoja ensiluokkaista lihaa, jonka olin säilönyt jääkaapissa niin kauan, etten uskaltanut muille syöttää. *painokelvotonta ajatusvirtaa*

TERVEELLINEN SYÖMINEN JA SOKERIN VÄHENTÄMINEN
No tää on jo niin vakio, että ihan oksettaa. Pitäis joo lopettaa tuo sokerin käyttö, kun heroiinikin olis vissiin terveellisempää ja kaikilla kuuluis olla terveellinen ruokavalio ja säännöllinen ruokarytmi. Paljon tuoreita kasviksia, viikoittain kalaa ja makeannälkään vaikka rusinoita.

2016 Korjausliike etenee odotetusti: Aamupalaksi cokis joka aamu tälle vuotta, lisäksi tänään mm. voicroisantti, suklaapatukka (pieni!) ja cashewpähkinöitä (no suolattuja ja paahdettuja ja muulla katumuksella kuorrutettuja, mutta pähkinä se silti on.) Tällä saralla tavat istuu tiukassa. Rahkaa nolla purkkia, kalaa nolla kertaa, täysjyvää korkeintaan vahingossa, ja joo, aloitan huomenna. 
 
Terveellinen superfood-aamiainen. Ei tuota Kindermaxia edes lasketa, kun ei siinä oo montaa grammaa.

YLEINEN HUOLELLISUUS
Oon päättänyt, että elämä on niin paljon helpompaa ja miellyttävämpää, kun pidän yleistä huolellisuutta yllä, huolehdin tavaroista ja niiden järjestyksestä, hoidan asiat ajoissa ja elän muutenkin järjestelmällisesti.

2016 Korjausliike etenee odotetusti: Vuosi vaihtui niin, ettei mulla ollut aavistustakaan missä mun lompakko on. Sitä etsittiin jälleen kerran vuorokauden ajan. Lopputulos = Murehtiminen tai korttien kuolletus olis ollut aivan turhaa. Sehän löytyi hyvässä kondiksessa autosta. Tämäkään vuosi ei pettänyt.

MYÖHÄSTELY
Tosi tosi ruma tapa, josta pääsee kyllä halutessaan eroon helposti, kun lähtee liikkeelle ajoissa, eikä yliarvioi omaa nopeuttaan ja aliarvioi ajan tarvetta.

2016 Korjausliike etenee odotetusti: Toistaiseksi mulla on ollut tälle vuotta 1 kpl aikatauluun sidottu meno: kampaaja, josta ylläriiii myöhästyin. Jes. "Anteeksi, oon taas vähän myöhässä" ei siis koe inflaatiota tänäkään vuonna.

Että älä sinäkään sure, jos dieetti tuottaa vaikeuksia, eilinen lenkki jäi tekemättä ja elämä vähän repsottaa. Tässä on monta päivää aikaa pärjätä ihan hyvin kaikesta huolimatta.

4 kommenttia:

 1. Ei lemmikkien syömää ruokaa lasketa hävikiksi! Lopputuloshan on sama, jos laitat ruoan ihmislapsille ja koira syö sen lattialta vs. laitat ruoan suoraan koiran kuppiin.

  Vedin pohjat unohtelussa: Vuodenvaihteessa vierailulla äidin luona jätin sinne joitain työpapereita. Äiti laitto maanantaiaamuna tekstarin, jossa ilmoitti lähettävänsä ne mulle postissa. Siihen mennessä en ollut edes älynnyt niiden puuttuvan käsilaukustani.
  Teepä muuten joskus postaus sun käsilaukusta/hoitolaukusta/salkusta. Tai siitä, miten tulet toimeen jos et käytä käsilaukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se tosiaan meni vielä koirille, mutta ois siitä saanu niin paljo muutaki :/ Ja sitte on se hirveä määrä kaikkea koirille sopimatonta: avattuja salaatinkastikepulloja, itäneitä pottuja, mädänneet banaanit, purkit ja purnukat. Oon niin hirveä haaskuri, että kyllä sais marttayhdistys läpsiä korville.

   Pääsit helpolla, ku paperit löyty ennen ku kerkesit edes etsiä :D Tuo käsilaukku-hoitoreppu-ei laukkua ollenkaan-combo tässä aiheuttaaki osan mun lompakkohäviämisistä, kun sitä sitten tungetaan minne sattuu. Aiheeseen on syytä tarttua, hyvä idea! Ja Dimexit on siinä mielessä ongelmallinen vaate: Eihän sen kans mikään käsilaukku passaa :D

   Poista
  2. Tunnetko arkijärki.net -blogin? Siellä on alkuvuonna kirjoitettu ansiokkaasti ruokahävikin pienentämisestä.

   Poista
  3. En ollu kuulutkaan, mutta kävin jo vähän lueskelemassa noita ruokahävikkijuttuja ja oon skarpannu kotonakin!

   Poista

Anna paukkua