torstai 1. tammikuuta 2015

Uudenvuodenlupaukset, jotka eivät mullistaneet elämääni

1)      Juoksukuntoon vuodessa
Juoksutreenit aloitetaan ostamalla kalliit lenkkarit, sitten edetään maltillisesti hiljaa lönkytellen lenkille, ei kilpailla ajan kanssa, vaan juostaan puuskuttamatta pikkuhiljaa matkaa pidentäen.

Totuus: Kun kello on keksitty, niin kukaan suorituskeskeinen ihminen ei voi olla sitä seuraamatta. ”Nyt kyllä juoksen perhana nopeammin kuin eilen!”. Sitten puuskutetaan keuhkot pihalle, henki meinaa lähteä ja seuraavana päivänä on ”flunssan oireita”, että kyllä se lenkki on parempi nyt jättää väliin.

2)      Siivoan hallin/autokatoksen/vintin
Teen listan kohteista ja järjestän huolellisesti ne yksi kerrallaan kierrättäen roinat. Sen jälkeen ylläpidän siivoa säännöllisesti.

Totuus: Nämä elämää suuremmat siivousprojektit on täysin henkimaailman juttuja. Joskus niihin ilmestyy aivan tautinen motivaatio ja ne suoritetaan apinanraivolla yhdessä vuorokaudessa. Näitä on ihan turha luvata. Ei kukaan noihin jaksa ruveta, jos ei huvita.


3)      Salitreenit
Hommaan saliohjelman ja jäsenyyden mukavalle salille. Käyn siellä treenissä noin kolmesti viikossa. Hommaan uudet treenivaatteet, salikassin, lenkkarit, juomapullon jne.

Totuus: Ei kukaan, ihan oikeasti kukaan, jaksa ajaa täältä periferiasta kolmesti viikossa 50 kilometriä suuntaansa salille, kun koko reissuun menee kevyesti neljä tuntia. Ei vaikka lopputuloksena olisi kuinka pyöreä pylly ja henkistä hyvinvointia puhkuva keho.


4)      Juon vettä
Vähintään kaksi litraa päivässä, senhän tietää kaikki.

Totuus: Kuka hullu sitä jaksaa lipittää pitkin päivää, jos ei janota?? Ei se niin maukasta ole. Kuumassa traktorissa se toki maistuu. Silloin tekis mieli juoda vaikka kuraojasta. SEN tietää kaikki.


5)      En syö sokeria
Olen riippuvainen sokerista. Aloitan sokerilakon. Karsin kaikki sokerit ruokavaliosta ja kehoni tasapainottuu parissa kuukaudessa. Sokeri on huumetta, myrkkyä, kuolemaksi.

Totuus: Puppua. Ei löytynyt henkistä tasapainoa tai pinkeää vireystasoa, vaikka oikeasti testasin tätä. Sokeri on hyvää. Elämä on kivaa. Ei tästä tarvi tehdä sen suurempaa numeroa. Otan aamupalaksi konvehdin.


6)      Teen paperihommat ajoissa
Teen suunnitelman siitä, mitkä paperihommat täytyy kulloinkin tehdä. Teen ne noin paria viikkoa etuajassa. Otan itselleni kopiot papereista ja arkistoin ne kansioihin aakkosjärjestyksessä.

Totuus: Voi jumankekka, TÄNÄÄNKÖ se lomake piti palauttaa?! Nyt äkkiä joku lähtee ajamaan sen sinne Ely-keskukseen. Kyllä täältä ajaa kahdessakymmenessä minuutissa Ouluun! 


 

8 kommenttia:

 1. Hieno suomennos uuden vuoden lupauksista :) just näin se menee. Iloista vuotta 2015 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki nämähän on omakohtaisesti testattu :D Ja mitä parhainta vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Kerran vuosia sitten vein edellisen vuoden peltojenlohkokortit vasta toukokuuna alussa, kun oli tullut pyyntö oulusta, että pitäs tuoda ne maaliskuun loppuun mennessä, siellä joku pikkanen maaseeutuviranomaisnainen natisi että nää paperit olis pitänyt tuoda sillon ja sillon, mä ärähdin että ei ne tiedot siitä miksikään ole muuttuneet ja lupasin tunkea ne paperit sen sen hanuriin, jos ei kelpaa, se sitten sanoi että hän kattoo tukipäälikön kanssa asian, ja parinviikon päästä tuli päätös että kaikki on kunnossa :P

  VastaaPoista
 3. Mites ois näin: 1. En lupaa käydä lenkillä, kun pihalla on kolaamatonta lunta tai haravoimatonta nurmikkoa tai kitkemättömiä kukkapenkkejä tai pystyttämättömiä aidanseipäitä. Isäntä on traktorilla toisten lumitöissä/rehunteossa/remontinkorjuussa, ettei auta oottaa konevoimaa.
  2. Lupaan siivota silloin, kun huvittaa. JA silloin, kun on löydettävä tietty leikkitraktori tai puhelimen laturi.
  3. Lue kohta yksi.
  4. Lupaan juoda, enimmäkseen kahvia.
  5. Lupaan syödä kaikkea, mikä saa minut olemaan hyväntuulinen ja siten helpotan kanssaihmisteni elämää.
  6. Teen paperihommat silloin, kun netti toimii ja lapset nukkuu, niin ne tarvitsee tehdä vain yhden kerran virheidenkorjailun sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko nauraa ääneen, kun joku tietää mistä puhuu! :D Mun on vielä pakko anoa 1. kohtaan turvallisuuteeni vedoten lisäys "kun lähialueella ei ole havaittu merkkejä kettua suuremmista petoeläimistä."

   Poista
 4. Tuu ihmeesä sinne maajussien maanantai-jumppaan :) L "lähinaapurista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois hyvä! Vaan on mulla tekosyy siihenki: kuka hoitais ipanaa sen aikaa? Vaan saattaishan tuo mennä siellä sitterissä mukanaki... *pientä motivaation kutittelua*

   Poista

Anna paukkua