lauantai 31. tammikuuta 2015

Lajikuvaus osa 3: Nuori isäntä

Blogissani käynnissä oleva sarja "Maaseudun tieteelliset lajikuvaukset" jatkuvat jälleen. Vuoroon vedetään tilan nuoret isännät, nuo vanhan ja uuden välissä tasapainoilevat ikuiset nuorukaiset.


 Lajikuvaus3: NUORI ISÄNTÄ


Levinneisyys 
Voidaanko puhua levinneisyydestä, jos ei koskaan oikein missään ole käynytkään?

Ruumiinrakenne
Keskivartalossa alkaa olla merkkejä siitä, että koneistaa kohta kakalla käymisenkin. 

Elinaika
Se on ihan sama alkaako se ikä kakkosella vai viitosella, mutta nuori isäntä on aina nuori.

Vieroitus
Karhuemo ja hirviemo vieroittavat kyllä poikasensa, mutta nuoren isännän ykkösnainen on yleensä aina äiti.

Ulkonäkö
Muotoillaan se vaikka niin, että ei ehkä kannata ostaa kasvohoitoa joululahjaksi. "Jos naamaansa kerran rupeaa rasvaamaan, niin sitä saa aina rasvata. Ei kannata aloittaakaan." Saattaa keksiä jotain oleellisempaa kuin kevään uutusmuoti ja hiustyylit.

Käyttäytyminen
Nuorta isäntää eivät koske tämän tasa-arvoisen yhteiskunnan normit jaettuine kotitöineen ja isyysvapaineen, vaan hän on tullut siihen tulokseen, että on vapautettu kaikista kotitöistä. Ovat tottuneet siihen, että joku kulkee perässä raivaamassa jälkiä. Lastenhoitoon osallistuvat ehkä kahtena päivänä vuodessa:  "Voi että tämä on raskasta."

Kuulo
Kuulee yötäpäivää takaraivossaan vanhan isännän jurnutuksen.

Näkö
Silmät saisi olla selässäkin, että ehtii vanhaa isäntää vahtia.

Ruokavalio
"Ei tämä maistu samalta kuin äidin tekemänä" ts. tavoitetila ravinnon suhteen on, että kaikki maistuu aivan samalta kuin lapsuudessa. Perunat mieluiten valmiiksi kuorittuna. Makuaisti pystyy erottamaan esimerkiksi, jos leipuri on oikaissut piirakan valmistuksessa käyttämällä valmista rasvaseosta, eikä sulatettua voita.

Liikkuminen
Syöksyy muutokseen kuin varsa laitumelle. Yrittää liikuskella siellä, minne vanha isäntä ei eksy, mutta valitettavasti vanhukset ovat kovia eksymään.

Elinympäristö
Parhaimmillaan silloin, kun vanha isäntä on vähintään 100 km päässä.

Ääntely
Jos haluat jutella tuntikausia viinilasin äärellä tunteista, elämästä ja parisuhteen kehityksestä, nuori isäntä sopii siihen tarkoitukseen yhtä hyvin kuin sähkölaite kylpyammeeseen. 

Talvilepo
Vanhan isännän tekemän tutkimuksen mukaan nuoren isännän horros alkaa lokakuun alussa ja päättyy huhtikuun lopussa. Vanhan isännän ohjelmaan talvilepo ei siis kuulu, vaan ko. aika on varattu kevääseen valmistautumiseen ja yleiseen hippasemiseen pitkin pihoja. "Vain vauvat ja vanhukset levähtävät".

Harrastukset
Välineurheilu, nettikone, vanhan isännän elämäntyön tuhoaminen. 

Perimä
Niin vitsikästä kun se onkin, mitä vimmatummin yrittää olla erilainen ja uudenaikainen, sitä enemmän muistuttaa päivä päivältä isäänsä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua