maanantai 12. tammikuuta 2015

Lajikuvaus Osa1: Nuori emäntäNyt alkaa blogissani sarja lajikuvaksia, joissa hampaisiin joutuu koko sakki nuoresta emännästä vanhaan isäntään. Usko tai älä, sulassa sovussa ja suuressa yhteisymmärryksessä täällä eletään <3


 

 

 Osa 1: NUORI EMÄNTÄ


Levinneisyys
Laaja, mutta monta taloa on ilmankin. Tomerille olisi kysyntää.

Ulkonäkö
Tarkoituksenmukainen. Todennäköisesti ei koe elämässä kaikkein suurimmaksi tavoitteekseen BikiniFitness 2015-kilpailuja.

Koko
Yksilöiden koot vaihtelevat heiveröisistä jykevämpiin malleihin. Voima katsotaan eduksi ts. komia. Pienemmille yksilöille on sitten omat tehtävänsä, kuten lampun vaihto ajoneuvoihin.

Elinympäristö
Elinympäristössä on muita oleellisempia seikkoja kuin matonhapsujen suoruus, kaakelisaumojen kiilto ja kevään muotiväreissä olevat sisustustyynyt. 

Muutto
Osa muuttaa kaupungista, osa on syntyperäisiä.

Reviiri
Mielellään vähintään 500 m anoppiin. Saman katon alle muuttaminen mahdotonta, mieluummin asuu vaikka maitohuoneessa. 


Ääntely
Osaa puhua tarvittaessa hiljaa ja kauniisti, mutta tarpeen tullen ääntely on voimallisempaa, jolloin asioista ei jää epäselvyyksiä.

Ravinto
Syö ruokaa, oikeaa ruokaa. Idätetty vehnänoras ei ole ruokaa. Pakurikääpä ei ole ruokaa. Perunamuusi ja kyljys ovat ruokaa. Vanhan emännän arvion mukaan kokkaustaidoissa on toivomisen varaa. Ostaa mokoma leivänkin kaupasta.

Kesäasu ja talviasu
Ei kulje maatilan töissä talvipakkasella seksikkäästi puolipukeissa ja tee sitä ”itseään varten”, vaan pukeutuu tarvittaessa karvahaalariin, ja nimenomaan itseään varten. Talvella on kylmä, karvahaalari on lämmin. Kesällä sen sijaan on kuuma. Silloin pukeutuu miten sattuu ja jos joku siitä saa kiksejä, niin aivan vapaasti.

Lisääntyminen
Koko yhteisön yhteinen huolenaihe. Lisääntyy joko liikaa tai liian vähän. 

Pesiminen
Kodissa on useimmiten kuhinaa kuin kusiaispesässä, joten kävijöiden tulee olla omatoimisia. Vettä saa hanasta, ruokaa jääkaapista. Vierailua ei tarvitse sopia viikkoja aikaisemmin, jotta pesä ehdittäisiin siivota. Kaikissa pesissä ei ole edes ovikelloa. *Huom. Anopin suhteen noudatetaan poikkeussääntöjä

Harrastukset
Vaihtelee työsesongin mukaan. Jos ennen vanhaan riitti polttopuiden teko, haravointi ja leipominen, nykypäivän nuori emäntä saattaa jopa laukata kylillä jumpalla tai käydä kokouksissa. Niin ja lähes kaikki harrastavat hevosia (ja valuuttaa palaa!). Vanhan isännän tekemän tutkimuksen mukaan Facebookaavat 80% potentiaalisesta työajastaan. 
Kuva menaiset.fi
6 kommenttia:

 1. Etsiskelin varsin blogeja entiseltä kotiseudulta. Tämä oli hauska lajikuvaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! En vielä ole aivan päässyt käsitykseen, että miten blogia kuuluisi "markkinoida", miten hakusanaoptimoida ja jotain muuta yhtä hienoa. Luotan siihen, että fiksut löytää kyllä perille :D

   Poista
 2. Ootkohan joskus elänyt mun pään sisällä? :D

  Tähän vois lisätä, että "näin meillä"!!!
  Huippu blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan pokkana oon kollegoita käyttänyt inspiraation lähteenä, joten helposti kuulostaa tutulta :D
   Ja lausunto "huippu blogi" kuulostaa niin rouhealta, että kirjoitan tätä kahta innokkaammin, jos maailmassa yksi ihminen on sitä mieltä! Thänks!

   Poista
 3. Hei Maija, saako tekstiä lainata ja julkaista facebookissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou! Saa tietenkin :) Kaikki täällä blogissa on julkista riistaa.

   Poista

Anna paukkua