lauantai 6. lokakuuta 2018

10 kotimaista lempparianiToteutin jokin aika sitten Instagramissa kuvasarjan kymmenestä kotimaisesta suosikki elintarvikkeestani. Tässä tämä kymmenikkö tulee vielä bloginkin puolelle. 


1. Sahlmanin Minttutoffee
Eka lempparituote on aivan taivaallinen, pehmeä, suussa sulava, Sahlmanin toffee. Tämä minttu on ihan the ykkönen, salmiakkikin on toki hyvä ja muita en oo juuri maistanut. Jos tykkäät toffeesta ja mintusta, tämä on kaikki haaveesi pakattuna muovikääreeseen.
#sahlman #toffee #minttu #kotimainen #lähiruoka #lemppari


2. Leipomo Rosten: Siemennäkkärit
Varoitus, huumausaineen veroisesti koukuttavia, pakko syödä monta, vaikka aikoo ottaa vain yhden. Kuvassa oleva pakettikin on avattu, koska riippuvainen ei ole ehtinyt kuvata ennen avaamista. Näkkärin ei kuulu olla herkkua, mutta tämä rikkoo räikeästi sitä sääntöä. 
#siemennäkkäri #näkkileipä #leipomorosten #rosten #kotimainen #lähiruoka #lemppari3. Savilaakson Ohrarieska
Vuonna 2013 presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton tv-lähetyksessä juttelin uunituoreesta ohrarieskasta; tässä on sellainen rieska, joka edustaa sitä mielikuvaa, joka minulla rieskasta on. Rieskan suhteen on paljon alueellisia eroja. Savilaakson ohrarieska on paikallinen tuote, kaupasta ostettaessa usein uunilämmin. 
#savilaaksonleipomo #ohrarieska #kotimainen #lähiruokaa #lemppari

4. Kujalan tila: Jauheliha.
Ensin ajattelin, että onko tylsempää lempparituotetta kuin joku jauheliha, mutta en voi ohittaa jauhelihaa, joka on mullistanut mun ruuanlaiton. Nimittäin. Tämä ei ole ollenkaan sama jauheliha kuin se kaupan kiharainen jauhelihakuutio, joka paistaessa lilluu vedessä tai rasvassa ja tuoksahtaa vainajalle. Tämä on ihan eri, eikä paluuta kiharakuutioon ole. Tämä on siis Hailuodosta Kujalan tilalta, ostettu Rekosta. 
#kujalantila #jauheliha #kotimainen #lemppari #lähiruoka #reko #rekoliminka #rekooulu
5. Kokkikartano Pinaattikeitto
Fiilikseni syömisestä ja erityisesti kokkaamisesta on useimmiten nihkeä;pakollista pahaa. Siksipä jokainen eines, jota pystyn syömään (montaa ei pysty, koska niissä on törkeästi sipulia ja valkosipulia), ansaitsisi kiitospuheen ja mitalin. Kokkikartanon pinaattikeitto on paras. Tämän koko lempielintarvikehässäkän toteutus ilman eineksiä ois melkein teeskentelyä. Tätä ostan aina. Vaihdan vaikka kauppaa, koska en kelpuuta muuta. Tätä on nytkin jääkaapissa odottamassa kriisiä, kun mitään ei huvita kokata ja mikään ei lystä. 
#kokkikartano #pinaattikeitto #kotimainen #elintarvike #lemppari #einesruoka
6. Valio Koskenlaskija Cheddar
Lempparituote kuutonen liittyy vahvasti hampurilaisteemaan. Kotitekoiset burgerit on yksi mun harvoja bravuureja. Salaisuus piilee täytteissä, jopa eineshamppareista saa täytteillä loihdittua gurmeeta. Yksi salainen ainesosa on nämä Valion Cheddarviipaleet, joiden koostumus ja sulavuus on juuri oikeanlainen. Plussaa pitkästä päiväyksestä, eli voi ostaa jääkaappiin kestona odottamaan hampurilaishetkeä. Valion tuotekehitys on muutenkin varsin esimerkillistä ja tähän lempparisarjaan olisi voinut päätyä moni muukin Valion tuote, mutta tämä on sellainen, jonka haluan vinkata. 
#valio #lemppari #cheddar #kotimainen #joutsenlippu eli #hyvääsuomesta 


7. Auran kurkkumajoneesi
Edelleen jatketaan hampurilaislinjaa. Hampurilaisen yksi tärkein osa-alue on MAJONEESI!! Mutta hyviä valmismajoneeseja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Auran kurkkumajoneesi on meillä päätynyt jääkaapin vakiovarustukseen. Kuvan pakkaus on vähän rajusta avaamistavasta johtuen etiketiltään puutteellinen. 
#majoneesi #auran #kotimainen #lemppari #elintarvike
 
 

8. Haapalan maalaisjuustoleipä
LEIPÄJUUSTO, juustoleipä, siitä ei tämä kansa pääse yksimielisyyteen edes nimen osalta. Minulle se on leipäjuusto, ja sen täytyy olla Haapalan. Se on sopivan ohut ja sopivasti paistettu. Ikinä en ole leipäjuustoa kokeillut itse valmistaa, koska aivoni on ohjelmoitu niin, että se ostetaan kaupasta.
#lähiruoka #leipäjuusto #haapalan #juustoleipä #vaalanjuustola #lemppari #kotimainen #elintarvike #hyvääsuomesta #joutsenmerkki
9. Fazer Pure Dark-tummasuklaa
Olen takinkääntäjä mitä tulee tummaan suklaaseen. Olen julistanut sanomaa, että se on tarpeetonta kurjuutusta ihmisille, joilta on kaikki muukin kiva kielletty, se on kuin laimentaisi kuohuviiniä vedellä tai vaihtaisi mansikkakakun riisikakkuun. Mutta ei, tämä Fazerin tumma minttusuklaa on oikeasti niin mahdottoman hyvää. Made in Finland. Jos tällä edes joskus saa sammutettua tulipalon ilman, että tarvii Maxi-Tuplaa tai Snickersiä, niin kyllä kannattaa ostaa! 
#fazer #tummasuklaa #suklaalevy #lemppari #kotimainen #elintarvike


10. Kinnusen myllyn luomuvehnäjauhot
Lempparituote-sarja on entisenä myllärinä pakko lopettaa viljatuotteisiin. Kun ostan jauhoja tai hiutaleita, se on minulla aina arvo-asia, tärkeä päätös. Ulkomaalaista tuotetta en tässä kategoriassa, tällä taustalla, halua ostaa. Siksi halusin säästää viimeiseksi utajärvisen Kinnusen myllyn luomujauhot. Sillä myllyllä ja perheyrityksellä on mun mielestä harvinaisen suoraselkäiset arvot. Tuotteet ovat priimaa. (kuva kinnusenmylly.fi) 
#kinnusenmylly #lähiruoka #hyvääsuomesta #joutsenlippu #lemppari #elintarvike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua