perjantai 5. lokakuuta 2018

Liian kunnolliset ihmiset

Näin kaupassa veikeän värisiä johtojen järjestelyyn tarkoitettuja tuotteita. Siis jatkojohtojen niputtamiseen ja kaapeleiden organisointiin liittyen. Ajattelin, että onpas hienoja. Teki mieli ostaakin. Sitten aloin miettimään, etten kyllä taida tuntea ketään, jonka jatkojohdot olisivat silleen järjestelmällisesti niputettu, piilotettu ja aseteltu pidikkeisiin. Paitsi ehkä veljelläni, mutta hänenkin kohdallaan lapsiperhearki lienee vieneen suurimman terän johdonniputustaipumuksesta. Aloin miettiä, että on ominaisuuksia, joita löytyy vain todella, erittäin, epäluonnollisen kunnollisilta ihmisiltä. 
Kuva Clas Ohlson, missä näitä ihmelaitteita oli tarjollakin


1. Jatkojohtojen järjestelijä

Johdot matelee normaalilla kuolevaisella sellaisena epämääräisenä johtokäärmeenä television takana, josta imurilla suihkitaan enimpiä pölysutturoita tiehensä. Jos kuitenkin tunnet jonkun, jolla johdotkin on organisoitu ja verhoiltu, on aika pysähtyä hetkeksi ihmettelmään ja ottaa vaikka hattukin päästä. Nyt ollaan nimittäin järjestelmällisyyden mestaruussarjassa. Omassa olohuoneessani antennijohto tulee kotoisasti olohuoneen katosta, ja roikkuu siinä kuin muistutuksena arjenhallinnan haasteista. Joskus sitä katselen, että tarttisko tuolle tehdä jotain, mutta toistaiseksi ei ole tarvinut. Luovuttaisin sen mielelläni johtojärjestelijän napakkaan huomaan.Näitä utopistisia laitteita saatavilla Clas Ohlsonilta, josta kuvakin lainassa.
2. Juhlamuistajat

Tänä aikana juhlamuistamiset voi hoidella pikaisesti Facebookissa, messengerissä tai missä vaan, missä kirjoitat kahdessa sekunnissa ”Onnea” ja se on sillä hoidettu. Mutta, on olemassa se yksi ihminen, joka on painonsa arvosta kultaa ja silkkaa toisten huomioimista, joka muistaa syntymäpäivät, toimittaa nimipäivänä itse askarrellun kortin, tuo pääsiäisenä markkinoiden suurimman suklaamunan ja kasaa jouluksi personoidun kokoelmalahjan, jota ei voi kuvitella olevan olemassakaan. Täysin pyyteettömästi he toimivat samalla kaavalla vuodesta toiseen, vaikka itse useimmiten saavat tyytyä lukemaan näytön ruudulta 300 kertaa ”Onnea!”. Juhlamuistajat ovat ihmiskunnan kruunu, jonka sattuminen lähipiiriin on arpajaisvoitto, jota harva ansaitsee. 

Ihan sukulaisille tiedoksi, että kuva on Pinterestistä, ei mun lahjavarastosta

3. Arkkupakastamisen organisaattori

Arkkupakastin on ihmisellä sitä varten, että kun huomaa, että ”Apua helkkari taas menee kaikki ruuat pilalle ja hävikkiruokatilastot paukkuu”, ne ruuat nakataan kiireenvilkkaa arkkupakastimeen kuin mustaan aukkoon, unohdetaan sinne ja syötetään kolmen vuoden päästä koiralle. MUTTA, uskokaa tai älkää, jossain on ihminen, joka
  • sulattaa pakastimen kahdesti vuodessa
  • järjestää tilanjakajilla tavarat pakastimeen aihealueittain
  • laittaa päivämäärän kaikkiin paketteihin
  • syö ne järjestyksessä pois, pitää listaa sisällöstä ja huolehtii, ettei mikään jää pakastimeen liian pitkäksi aikaa odottamaan käyttöään
  • syö syksyisin pakastimen tyhjäksi uuden sesongin alta
Ei sellainen ole tavallinen kuolevainen ollenkaan. Tavallisen kuolevaisen arkkupakastimessa on päällimmäisenä jäätelöt ja pohjalla jotain 2000-luvun alkupuolelta. 

Luukku kii ja mielenrauhaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua