perjantai 13. maaliskuuta 2015

Maatalousaiheisia blogeja ja jotain sinnepäin

Vaikka olen niin taitava googlettaja, että löydän tarvittaessa vaikka Barack Obaman siviilipuhelinnumeron, niin maaseutuaiheisien aktiivisten blogien löytäminen on ollut jopa haastavaa. Isojen maatalousfirmojenkin sivuilla olevat blogit ovat useimmiten eläviä, kuin horsma helmikuussa.

Lifestyle-blogeja upeine kuvineen on niin paljon, että tekee melkein itsekin mieli ruveta tekemään askelkyykkyä ja vaihtamaan kartanonsa sisustukseen kevättekstiilejä (wtf?), mutta tähän listaan on koottu vähän tykimpää realismia. Näitä bloggareita tuskin kutsutaan ensimmäisenä Glitterin-bloggaajailtaan tai tarjotaan ilmaista epilaattoria koeajolle.


"Tiedonsiirto keskeytyi", tätä on bloggaaminen sivistyksen ulottumattomissa.

Eräänlaista elämää Pajulan maatilalla
Hyvin kirjoitettua tekstiä ja paljon asiaa. Maatalouden lyhyt oppimäärä heillekin, joille aihe ei ole kovin tuttu.

This is not the life I ordered
Joku vinkkasi täällä tämän blogin mulle, ja siitä lähtien olen säännöllisesti ottanut pissanpidätysharjoituksen lukemalla näitä juttuja.

Vendo - Lapsiperheen iloista arkea maatilalla, käsitöitä, duunausta, puutarhaa

Lakson maatila - Elämää lypsykarjan kanssa
Päivittyy mukavalla tahdilla. Tarpeeksi hitaasti kun luen, niin ymmärrän kielimuurista huolimatta :D Suoraa puhetta.

Maajussin morsian
Napakkaa settiä, hyviä kuvia. 

Henttalan tila
Tosi upeita kuvia. Ei ole päivittynyt nyt hetkeen, mutta toivottavasti on lisää materiaalia tulossa.


Tässä kourallinen. Lähetäppä linkki, jos mun googleseula ei aivan oo ollu aukoton. Eihän ne nyt tässä voineet olla?

Tämä bloggaaminen on aivan mielenvikaista hommaa. Uskallan luvata, että oon Euroopan hitaimmalla nettiyhteydellä blogiaan päivittävä henkilö (ts. ääliö). Joten katsokin, että luet tätä orjallisesti. Visiitti per päivä on minimi, sukulaisille 3x. 


Elämä lakkaa olemasta hektistä, kun jymähdät GPRS-yhteyteen.

6 kommenttia:

 1. Tää nyt ei varsinaisesti ole maatalousaiheinen, mutta omaa joutavaa löpinää muutaman kanan kotikanalasta. Nyt on päivitys ollut vähäisempää, kun ei niistä ole juurikaan sanottavaa, kun vielä ei voi kanoja uloskaan päästää. Ulkotarha on täynnä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://maailmankotkotukset.blogspot.fi/
   Mun piti ihan googlettaa, että onkohan sulla valtakunnan ainoa kanalablogi, mutta oli niitä jokunen muukin. Luin tuolta sun yhden postauksen kommenteista kananmunien säilyvyydestä, ja mää en oo tienny, että niitä pitää säilyttää huoneenlämmössä, vaan oon pitäny jääkaapissa. No, oppia ikä kaikki.

   Poista
 2. Itsekin ihmettelin samaa, kun ei meinannut löytyä oikein paljoa maatalousaiheisia blogeja. avoinmaaseutu.vuodatus.net sieltä löytyy Talviaisten tilan blogi.
  Ja sitten hormantila.fi (anteeksi mainostaminen) sieltä löytyy blogi jossa tilan elämää (lähinnä eläimistä) ja tapahtumia. Postaukset vielä aikas vähäisiä, kun ei ole ehtinyt päivittää!! Muutama hassu postaus :D Pitää muutenkin kattoo siirtääkö blogin jonnekin muualle, miten tuo sivupohja nyt antaa tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos linkeistä! Ja mainostaahan nimenomaan piti! Kävin vilkaisemmassa sivuja ja siellähän oli vaikka mitä. Menen vielä tarkemmin lukemaan, kun netti on yhteistyökykyisempi. Tämä bloggeri on ollut kyllä suht kiva ohjelma käyttää, kun hoksasin mistä pääsee muokkaamaan ulkoasua.

   Poista
 3. Mallaspossu on aktiivinen sikajuttu somessa. Blogi http://mallaspossu.blogspot.fi ja kotisivut http://mallaspossu.fi twitter https://twitter.com/Mallaspossu ja facebook https://www.facebook.com/pages/Kaartilan-mallaspossu/687976161246593. Mallaspossujen ruokinnan perustan muodostaa Saimaan Juomatehtaan maineikkaan Marsalkka-oluen valmistuksessa käytetty mäski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallaspossua täytyy jäädä kyllä seuraamaan. Seuraa-nappia ei vielä löytynyt, mutta omiin kirjanmerkkeihin tallentamalla tulee muistettua käydä.

   Poista

Anna paukkua