keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Maijan katastrofileipomossa Juustopiparit

Mulla on sellainen salainen harrastus, että leivon Kinuskikissan kirjoista kaikkia suolaisia ja makeita herkkuja, sitten kirjaan omaan vihkoon ylös plussia ja miinuksia. Valikoin tuotoksistani kauneimmat yksilöt (tai näyttävimmin tuhoutuneet) ja otan vähän samaan tyyliin, kuin kirjassa kuvat niistä omista versioistani. Kuvista tosin tulee vähän kömpelömpiä, tuotokset eivät välttämättä muistuta alkuperäistä ja oon myös kuuluisa katastrofileipomuksistani, kuten räjähtäneistä täytekakuista, ontoksi muuttuneista kuivakakuista ja kiveksi muuttuneesta sulatetusta suklaasta.


Kirjojen kuvat kinuskikissa.fi

Nyt leivoin Kinuskikissan Helpot suosikit-kirjasta Juustopipareita. Tuossa kirjassa on muuten oikeasti tosi helppoja ja nopeita reseptejä, eikä leikisti helppoja, kuten useimmista leipomuksista virheellisesti väitetään. Mulle kun soveltuu parhaiten mitä yksinkertaisimmat ja nopeimmat ohjeet. Oikotie onneen kiitos. Jo pelkässä voin sulattamisessa on ainekset tuhoon.

Kinuskikissan versio

Maijan versio
Jos joku uskaltaa kokeilla, niin resepti oli seuraava (Sini Visa, Kinuskikissan helpot suosikit)
JUUSTOPIPARIT (40 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
125g juustoraastetta
100 g voita tai margariinia
Pinnalle unikon- tai kuminansiemeniä

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää juustoraaste ja voi ja nypi tasaiseksi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 0,5cm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. No, ihan hyviä niistä tuli. Ovat aika lahjakkaasti kadonneet tuosta purkistaan, joten saattaapa olla, että on leivottava näitä jo pian uudestaan. Vähän ois voinu jotain potkua olla maussa, kun käytin mozzarellaraastetta. Ehkä joku äkäisempi juusto ois toiminu paremmin. Aluksi ihmettelin sitä taikinan koostumusta, mutta kyllä siitä ihan pipareita sai, vaikkei kauhean tasaisia. Unikonsiemeniä mulla ei ollut (vanhan isännän vika. Ei vastannut puhelimeen, vaikka oli kaupassa!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua