maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukorttien kauneuskilpailut

Ruokatunnilla hihkuin, että toivottavasti tänään tulee joulukortteja ja kyllähän niitä saapui, kun vanha isäntä kurvasi skootterilla postilaatikolle. Pojat naureskelivat mun joulukorttinauhoille, että "paljonpas meinaat saada kortteja, kun oikein kaksi nauhaa" :D  
Joulukortti nauhat ripustettuna

Meidän perheen yksi hupaisimmista jouluperinteistä on ehdottomasti  Joulukorttien kauneuskilpailut. Tässä vakavahenkisessä kilpailussa siis kaikki saamamme joulukortit kilpailevat kauneudesta, itsetehdyt kortit omassa sarjassaan ja kaupan kortit omassaan.Valokuvakortit on kuitenkin diskattu, koska siellä saattaisi syntyä epäreilua ylilyöntiasemaa. Jokaisella äänioikeutetulla on oikeus valita 3 kauneinta korttia. Jokaisesta 1.sijasta saa 3 Pistettä, 2.sijasta 2 pistettä ja 3.sijasta 1 pisteen. Lopussa se voittaa, kuka saa eniten pisteitä. 

Muutamia menestyjiä tässä. Tulevina vuosina aion valokuvata kärkikolmikon, jotta arkistointi on aukoton


Vuosien saatossa on muodostunut tiettyjä olettamia kuten "hileillä pärjää aina!" Ja toisinaan kortin saapuessa saatetaan jo postilaatikolla analysoida "Selvää kauneuskuningatarainesta". 

Jotta riemua jatkuisi pidempään, järjestämme oman osakilpailun myös äidin luona, mumman luona ja siskon korteille. Kilpailun aikana korttien lähettäjien katsominen on kielletty, mutta lopputuloksen ratkettua sitten luetaan kortteja vielä moneen kertaan. "Ai tämä kortti on Kaitsulta!" ,"Mistä Liisi aina löytääkin näin päheitä kortteja!" ja "Kerttu joudutaan ehdottomasti diskaamaan!" :D  Niinpä jokainen on ikimuistoinen osa meidän joulua. 
 
Äidin luona kilpailu on tunnetusti ollut tiukka runsaasta osanottajamäärästä johtuen

 

2 kommenttia:

  1. Aika hauska perinne, nostaa joulukorttien arvoa ja tulee varmaan samalla mietittyä lähettäjiäkin :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä niihin ihan eri tavalla tulee keskityttyä. Innostutaan aivan lapsen tasolle tän kisan kanssa!

    VastaaPoista

Anna paukkua