lauantai 13. joulukuuta 2014

Maalla asumisen ominaisuuksia

Nyt on monessa paikassa julkaistu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen tuloksia, että maalla asuvat onnelliset, mutta työkykynsä heikentyneeksi tuntevat ihmiset. Kalevassa asia oli tiivistetty niin, että "muuta maalle, jos haluat välttää kasviksia ja kulttuuripalveluja sekä elää ylipainoisena ja onnellisena".

 Tässä allekirjoittaneen muutamia huomioita maalla asumisesta

1. Internet-yhteydet

3G toimii toisessa päässä taloa, sohvalla yhteys jämähtää GPRS:ään. Älä siis tule meille aikomuksenasi ladata netistä joku suuri ohjelma tai katsoa netistä elokuvaa. Myyntimiehillekin on tullut usein probleema siinä vaiheessa, kun tarjous pitäisi laskea nettipohjaisella ohjelmalla. Tähän tottuu, asiat hoidetaan silloin kun "Haltija Internet on suosiollisella tuulella". Sama koskee televisiota. Hengityksen pidättäminen voi parantaa näkyvyyttä.

2. Yhteisöllisyys

Kummastun suuresti aina, kun joku kaupungissa asuva kertoo, ettei avaa ovea, jos joku soittaa ovikelloa, eikä kenenkään kanssa ole vierailusta sovittu. Siis täh?! Meillä ainakin aikalailla joka päivä ovesta pölähtää joku yllättäen, saati sitten, että meillä olis edes koko ovikelloa. Vierailuaikoja harvoin sovitaan kauheasti etukäteen. Naapuriin voi lompsia sen kummempia suunnittelematta. Jos joku ajaa ojaan, niin saa olla aika iso oja, ettei sitä sieltä yhteisvoimin ylös saada. Ja joka palveluksesta ei tarvi ensimmäisenä olla raottamassa lompakkoa. Se voit seuraavalla kerralla olla sinä siellä ojassa.

3. Naapurit

Siitä päästiinkin naapureihin. Niitä ei yleensä ole näköetäisyydellä. Jokainen on omissa nurkissaan herra, eikä jokainen rasahdus kuulu naapurille. Toki pidetään silmällä, että kaikki on kunnossa, eikä ole ylimääräisiä liikkujia. Kenenkään roskanpoltto tai moottorisahan pärinä ei siis paljon persettä kutita.

4. Katuvalot

Kylällä asuva äitini ihmetteli, kun olin menossa hänen luonaan pimeällä hakemaan postia ja etsin vimmatusti taskulamppua. "Mitä helv***** nää sillä teet, siellä on KATUVALOT!". Aijaa, aika kätevää. Melko sairastaki. Halvemmaksi tulis, ku joka jätkällä ois otsalamppu.

5. Postinjakelu

Joskus naurattaa, kun kirkolla asuva rupeaa puolenpäivän aikaan puhumaan jostakin päivän sanomalehdessä olleesta asiasta ja oot pihalla, kuin lumiukko. "Se oli tämän päivän Kalevassa!". Aa, se selittää asian. Kysy uudelleen iltapäivällä, se Kaleva kun saapuu siinä iltapäiväkolmen hujakoilla. Silloin siitä lehdestä ei enää kannata lukea ainakaan päivän tarjouksia. Eli sinä aamuyöstä saakka Kalevaasi varttonut, joka soitat viimeistään aamuseitsemältä reklamaation toimitukseen, kyllä se päivä ihan oikeasti tulee ilman sitä Kalevaakin, trust me!

6. Koulukyydit

Kestää tunnin aamulla ja tunnin illalla. On se silti parempi ku sukset tai apostolin kyyti.

7. Välimatkat

Jos isojen summien kanssa tekemisissä oleminen vääristää rahantajua, niin maalla asuminen vääristää tajua välimatkoista. Sadan kilometrin lenkki ei ole matka, eikä  mikään pistäytyä hampurilaisella ja naapuri voi olla hän, joka asuu 7 km päässä. 

11 kommenttia:

 1. Aamen !! Se maalla asuva vaikein naapuri !! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mukavasti kirjotettu ja totta joka sana!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Maalla asumiseen on niin tottunut, että ei tule edes rekisteröityä näitä erityisominaisuuksia.

   Poista
 4. Kävin kurkkimassa blogissasi. Meidän naapuritila (maalaismittakaavalla) on muuten Eskuri! Siellä on Escurialin eläinpuisto, hieno paikka :)

  VastaaPoista
 5. Miten voitkin aina osua asian ytimeen! Aivan mahtava teksti taas :)

  VastaaPoista

Anna paukkua