sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ihana iso piha

Kun ison pihan kasvatti bongaa asuntoilmoituksesta fraasin "ihana iso piha", hän haistaa vaaran. Kun on ala-asteelaisena ruohinut kasvimaata puoli päivää Lauantaipussi-palkalla, kykenee aavistamaan, että pihaleikkien ja käyskentelyn sijaan isolla pihalla, no raadetaan.

On kasvimaa, on kasvihuone, on marjapensaat, kivetys, nurmikko ja sorakuja. Kaikki vaativat oman osuutensa. Ennen kuin oman pihan tuotoksia nautitaan aurinkovarjon alla, koko kesä käytännössä painetaan niska limassa niiden eteen.

Isolla pihalla haravointia riittää. Kylkilihakset saavat siinä enemmän kyytiä, kuin puoli vuorokautta kylkilankussa. Ruohonleikkuu koettelee lössähtänyttä ruumista, kuin puolimaraton aavikolla. Reisilihakset saavat kasvimaalla kykkiessä saman treenin, kuin nostaisit prässissä kuusi kertaa oman painosi verran. 

Ja kuten niin monessa muussakin lajissa, tässäkin touhussa kuusikymppiset muorit vetää perinteisellä oikealta ohi. Kun kämmen rakoilla suunnittelet siirtyväsi lepäämään, muorit kysyy, että "No? Onko joku hätänä? Kaadetaanko seuraavaksi tuo terijoensalava?". 


Vanha isäntä: "Kylläpä Maijalla kasvaa niin rehevästi tuo kasvihuone"

8 kommenttia:

 1. Haa, omalta pihalta löytyi vuosia sitten juuri samanlainen kasvihuone ja juuri samalla kasvustolla varustettuna. Paras idea kasvuston hävitykseen oli polttaa se aikaisin keväällä. Ohdakkeet kyllä hävisi, tosin samalla hajosi kaikki alimmat lasit. Mutta no problem, kirkas pakkausteippi korjasi kaiken ja kasvihuone on nyt aktiivikäytössä! :D Katosta vain löytyy enää noin kuusi ruutua, mutta hei, helpottaa kastelua..

  VastaaPoista
 2. Tuosta on kans laseja rikki aikalailla ja mun motivaatio kasvihuone nimiseen työleiriin on olematon, joten ajattelin tarjota josko jollekulle (hullulle viherpeukalolle) kelpais tuo kehikko tai mikä onkaan. Anonyymi kommentoija ei tiedäkään kuinka suuren helpotuksen toi, kerta jollakulla muullakin on yhtä rehevä kasvihuone. Missään en oo moista laiminlyöntiä nähnyt, jos omaa takapihaa ei lasketa:D

  VastaaPoista
 3. Tarja's snowland blogissa etsitään juuri kasvihuonetta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Laitoin viestiä Tarjalle. Tätäkin kasvihuonetta voi odottaa vielä hyvä tulevaisuus.

   Poista
  2. Kiitos Maija! Sain viestisi :). Palaan asiaan!

   Poista
 4. Mä en oo koskaan tajunnut, miks pihalla pitäs olla puutarhakalusteita, siis penkkiä ja pöytää. Kuka siellä ikinä muka istuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, just samaa ajattelin sunnuntaina, että onpa onni, etten viime kesänä tuhlannu niihin kalusteisiin, kun kuka niillä istuskelis ja missä! Oli silloin kauhea kalustekuume, mutta kokemus näemmä taltuttaa turhat kuumeilut.

   Poista

Anna paukkua