maanantai 18. toukokuuta 2015

Viljelijän hermoromahdusta liikkeellä Pohjois-Suomessa

Viikko alkoi kylvöaikaan vahvasti liittyvällä hermoromahduksella. Yksi vilkaisu säätiedotukseen ja pam, kriisi on päällä. Maailma loppuu just nyt, kun paripyörät on laittamatta ja kärry putsaamatta. Just nyt on se hetki, kun voi kylvää (eri asia kannattaako) ja sen jälkeen se ei onnistu välttämättä vuosikymmeniin. 

Hermoromahduksen saanut viljelijä on epärationaalista katsottavaa. Siinä tilassa hän säntäilee päämäärättömästi sinne tänne, soittelee joka paikkaan hätäpuheluita ja rasittaa pumppua usean juoksulenkin edestä. 

Sivullisen silmiin hermoromahdus saapuu täysin yllättäen. Vielä tunti sitten kaikki oli hyvin, ja nyt koko valtakunta on sortunut, vaikka ulkoiset merkit eivät varsinaisesti siihen viittaakaan.

Hermoromahdustilassa olevaa viljelijää ei oikeastaan voi auttaa. Hänen kannattaa antaa mesota kaikessa rauhassa, koska kiinni pitäminen voi aiheuttaa sen, että hän vahingoittaa itseään säntäillessään. Oireisiin voi saada helpotusta katsomalla säätietoja myös eri palveluista mahdollisimman tiheästi ja analysoimalla niitä. Tieto siitä, ettei naapurissakaan kylvetä auttaa myös akuutteihin oireisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua