sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viherkasvien loistoa

Maatalossa täytyy ilmeisesti muiden kotitaloustaitojen lisäksi hallita myös huonekasvien kasvatus. Mun ja kasvien yhteistyö hieman sakkaa, koska en vain yksinkertaisesti tiedä, mitä näille kuuluisi tehdä. Nyt oli vähän lisättävä multaa näihin, vaikka en tiedä onko kuun asento otollinen, mutta muuten ois tullut vainajia ennen oikeaa ajankohtaa. Maatilalla voi joutua tälläiseen huonekasvitilanteeseen ihan vaan perintönä. 

Jatka kotitilaasi, ja PAM, saat huonekasvit kaupan päälle.


Ohessa kuvia omista kasvateistani

KASVI 1 SAINTPAULIA

Todella kestävä kasvi. Melkein loukkaannuin, kun mua kehotettiin heittämään nämä roskiin. Kyllä nämä saa pelastettua ja ne on aina olleet tuossa ikkunalla. Siispä tästä mullan lisäämisestä lähtee taipaleemme uuteen nousuun Saintpaulian kanssa.  

Maijan versio: Hieman multaa lisää, niin avot
Tältä sen kuuluisi näyttää...

 

 

KASVI 2: JOKU

Voi taivasvarjele, miksiköhän mää tätäkin luikkua kasvatan? 
Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan.

 KASVI 3: JOKU, EHKÄ FLAMINGOKUKKA?

Tähän kuuluis kasvaa semmoinen punainen kukka.Tää voi muuten oikein mallikkaasti mun mielestä, mutta tällä on semmoinen taipumus, että kaatuu toiseen suuntaan, joko omia aikojaan tai koirien kaatamana.

Kukka vaan puuttuu

Joltain tältä sen kuuluis näyttää. 

 

 

 

KASVI 4: AMARYLLIS

Siis oon oikeasti kasvattanut tämän sipulista saakka jouluksi 2013!  Tässä oli hieno puna-valkoinen kukka. Luin sitten, että tämä on monivuotinen, ja yritin noudattaa ohjeita, mutta tässä taloudessa taival päättyi 2015.

Maijan versio: No tämän kohdalla täytyy vissiin sanoa, että joulut on nyt nähty

 
Ja tältä sen kuuluisi näyttää

KASVI 5: JOKU


Tämä pärjäilee suhteellisen mukavasti, mutta kerää pölyä ja kasvaa melko roikaleeksi, joka ei oikein sovi mihinkään. 
Vähän typpilannoitusta kehiin.

6 kommenttia:

 1. Mul on toi kolmonen ja se näyttää jotakuinkin tollaselta kans. Sitä kai pitäis jotenkin leikata, jotta se kasvais "kauniina" pystyssä. En mä tiiä. Mä oon koittanu tappaa sitä passiivisesti jo pitkään, koska se on ehkä rumin sisärehu, mitä mä oon nähny. Mies elvyttää sen henkiin joka kerta. :D Se oli joku chocolate jotain, kun se tekee ne "kukkalehdet" pask... suklaanruskeina.

  VastaaPoista
 2. Vai leikata! :O Tuo kyllä on lässähtänyt ku kampaus matalapaineessa. Kovin suurta vahinkoa ei voi käydä vaikka sattumanvaraisesti yrittäisin leikata tuota. Mää en kestä näitä kasveja, kun niille jokaiselle pitäisi tehdä vaistonvaraisesti ties mitä taikatemppuja. Ripustaa, parturoida, suihkuttaa, kastella aluslautaselle, kastella kasteluruukkuun, nyppiä tai ei nyppiä, isontaa ruukkua, lisätä multaa, lannoittaa, ei lannoittaa, antaa kuivahtaa tai upottaa veteen. NOOOOUUU!!!

  VastaaPoista
 3. Hahaa! Mulla ei oo kyllä yhtään perintönä tullutta huonekasvia, ja jotkut on pysyneet elossa jo useamman vuoden. Muuten menestymättömyyteni kukkien suhteen voin vedota aina siihen, että suutarin lapsella ei oo kenkiä. Mä kyllä mielellään kylvän kaikenlaista, ja sitten vaan katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato on käynyt näissä mun perintökasveissani. Ei uskois, että ammattiin kuuluu nimenomaan kasvien kasvattaminen... :D Vaan kyllä näiden huonekasvienkin kans varmaan pärjäilis, jos ois kiinnostusta. Silloin tulis ottaneeksi selvää, mitä nämä on, minkälaiset olosuhteet tarvivat ja tulis vaihdeltua multia ja isonnettua ruukkuja. Vaan vielä ei oo alkanut peukku vihertää..

   Poista
 4. Kuolin nauruun tuon amarylliksen kohdalla :D
  Mutta joo, ei oo suutarin lapsilla kenkiä täälläkään talossa. Piha näyttää miltä näyttää ja sisällä ei oo ainuttakaan rehua. Kasvimaata en aatellu ens kesänäkään laittaa, jos ei sitte lapset saa ylipuhuttua. Pääasia, että elukat saa ruokittua..ja tenavat ;) Kattoo sit eläkkeellä jaksaako innostua kukista ym.

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sitä kasvimaata mullekin tuputtaa, mutta siitä se vasta riesan lykkäis. Mansikkamaan kunnossapito on jo tarpeeksi suuri savotta, mutta sen jotenkin jaksaa, kun tulee niin hyviä mansikoita (paitsi viime kesänä oli niin kuuma, että meinas kuolla koko mansikkapenkki). Viinimarjapuskat on kans melko viheliäinen vitsaus siinä syksyllä. Se kans tuntuu olevan monelle vanhemmalle naisihmiselle elämän ja kuoleman asia, että joka marja tulee poimituksi. Pakastin ei olekaan kuin täynnä ylivuotisia.. :D

   Poista

Anna paukkua