perjantai 20. helmikuuta 2015

Lajikuvaukset BONUSOSA: Maatilan muut vieraslajit

Blogissani on tähän mennessä käyty Maaseudun tieteellisissä lajikuvauksissa läpi sekä vanha, että uusi sukupolvi isännästä ja emännästä. Toivotussa bonusosassa käsittelemme vieraslajeja, jotka aika ajoin maatilan elämää ilahduttavat. Vanhat lajikuvaukset ovat luettavissa:

 

 

 

Bonusosa: VIERASLAJIT

Lainaajat
Kyseisen lajin edustajat kykenevät pyytämään lainaksi vilpittömin silmin aivan mitä tahansa omistamaasi tai hallinnoimaasi, ja mihin aikaan vuodesta tahansa. "No mutta tokihan minä mielelläni lainaan sinulle tätä konetta, joka on kalliimpi kuin omakotitalo, etkä luultavasti osaa sitä käyttää. Odota, niin haen avaimet. " Ja "Toki voit lainata traktoria nyt, vaikka meillä on tässä semmoinen sivuseikka, kun kylvönteko meneillään. Ehtiihän sen."


Eronneet ja karanneet
No se on vähän niinkuin vapautuisi pitkästä panttivankeudesta. Asemakaavan sisälle muuttaminen alkaa tuntua lottovoitolta.


Yrittämisen superammattilaiset
"Kyllä maataloudenkin pitäisi olla kannattavaa ilman tukimaksuja. Se on vain huonoa johtamista."


Kustannuslaskijat
"Eikö kannattaisi vaihtaa nuo traktorit uusiin nyt, kun on vielä vaihtoarvoa jäljellä?" Jepatijee. Kannattais munkin mielestä.


Idylliin hurahtaneet
"Voi ihanat pikku-puputi-suputit, ihania eläimiä, ihanaa elämää. Näin määkin haluaisin asua. Olisi lampaita, kaneja, koiria ja kissoja, kasvimaa ja tilaa temmeltää." Joo, lisäätkö vielä aamulääkkeisiin tabletillisen realismia. Laita sitten se asuntosi myyntiin ja osta joku autiotorppa naapurista.Welcome to the neighbourhood!


Mielikuvitukselliset
Ei niin villiä tarinaa, ettäkö yllättäisi, kun itsestään kuulee kerrottavan. Mielikuvituksellisen tarinaa ei kannata mennä oikomaan. Helpommalla pääsee, kun antaa myllyn jauhaa.


Sisarukset
No heille ei ainakaan tarvi sanoa, että "Ole kuin kotonasi". 


Vanhassa vara parempi-persoonat
Vaikka tilalla olisi valta vaihtunut aikoja sitten, niin yhteys kaikissa tilaan liittyvissä asioissa otetaan _aina_ vanhaan isäntään.


Yrityshautomot
Näkevät kaikkialla tiluksillasi hukattuja mahdollisuuksia ja rahasampoja, kuten maatilamatkailu, kuminan ja hirssin viljely, pieni elintarvikkeiden suoramyyntimyymälä jne.. "Kun sulla ois tätä tilaa." 


 Uutena asiana kuulen-keskustelijat
"Ai ostit ne Eskolan pellot? Aijaa, oliko kalliit? " --> Hetken päästä "Joo se Timonen sanoi, että parikytä hehtaaria niitä oli, mitä ostit." Niin mää vähän ajattelinkin, että etköhän tuota tiennyt <3


Jäämme seuraamaan ilmestyykö bonusosia lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua