torstai 12. marraskuuta 2015

Vuorossa heti kusipään jälkeen

Tänään taas olin ilmeisesti pukeutunut näkymättömyysviittaan; sen verran tehokkaasti pari herrasmiestä pyyhki ohi varaosaliikkeen jonossa, oikealta ja vasemmalta. Teki mieli talsia korkokengällä heidän jalkateriensä yli kerta tässä nyt näkymättömiä leikitään. Eiku ihan oikeasti. Voiko se olla niin vaikeaa, että mennään sinne vapautuville myyjille ihan siinä järjestyksessä missä on saavuttu?! Ettei luokitella ketään niin vähäpätöiseksi, että voi ohittaa ihan surutta.

Jonottaminen on maalaiselle nimittäin pyhä asia. Täällä jonotetaan rauhassa. Täällä kysytään aina kaverilta, että olitko sää ennen mua, jos ei olla varmoja tai tultiin yhtä aikaa. Täällä otetaan kiltisti vuoronumero, vaikkei muita olis mailla, eikä halmeilla. Täällä joskus jopa annetaan paikka kiireisemmälle tai nopeammalla asialla olevalle.

Täällä ei hengitetä niskaan, vaan jätetään hajurako. No, välillä eläkeläismuorit toki kiilaa maksupäätteelle edellisen vuorolla, mutta siinä sitä sitten kylkikyljessä näpytellään sulassa sovussa. Eläkeläisrouvaa ei kannata mennä siirtämään tai edes mulkoilemaan. Ei se sitä sun tunnuslukuas näe kumminkaan.

Vaan ei täälläkään mitään ajantajuttomia pyhimyksiä olla. On perusteltua kiristää kävelyvauhtia, jotta saa selkeän etumatkan edellä löntystävään, joka kymmenen pullokassin perusteella näyttäisi tähtäävän juuri samalle, ja sille ainoalle, pullonpalautusautomaatille kanssasi. Ja on inhimillistä huokaista ylikorostuneen voimallisesti, kun kassalla edellä oleva haluaa ostosten lisäksi tarkistaa kuusitoista kenolappua, uusia niistä osan, "eikun ei sitä lappua, vaan se olis pitänyt olla just se toinen", ja maksaa kaiken kolikoilla tai osan pankkikortilla. Ja ottaa koko maksutapahtuman alusta, kun myyjä unohti kysyä bonuskorttia.

Kunnolliselle maalaiselle, joka mieluummin odottaa tunnin lisää, kuin etuilee, jonossa kiilaaja pistää maailman hetkeksi pois raiteiltaan. Moinen kusipäisyys ravisuttaa hetkellisesti turvallisuudentunnetta. Että maailmako ei toimikaan kaikkialla samalla tavalla? Että tässäkö joutuu ihan pitämällä pitämään puoliaan? Tervetuloa maailmaan maalainen, täällä kuule voit jättää sen kohteliaisuusvälimatkan sinne mistä tulitkin.


3 kommenttia:

 1. Juuri näin! Ihan alkoi epäilyttämään, että samalla kylälläkö sitä liikutaan. Mutta nuo varaosaliikkeet ovat vaarallisia. Kaksi keinoa toimii; silmälasit (totta!) ja liioiteltu avuttomuus. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmälasit?! :DD no siitähän tämä homma kiikastaa!

   Poista
  2. Kyllä :D Testattu useamman kerran ja hyväksi havaittu. Jostain syystä saan (jopa samalta myyjältä) parempaa palvelua kun rillit on päällä...

   Poista

Anna paukkua