maanantai 24. elokuuta 2015

Linjat kuntoon

Otsikosta huolimatta tästä blogista ei kannata etsimälläkään etsiä tehokkaimpia jumppaliikesarjoja, hiilihydraatitonta ruokavaliota tai muita laihdutukseen viittaavia ohjeita. Tässä blogissa kuntoon laitetuilla linjoilla tarkoitetaan aivan muita linjoja, kuten sähkölinjoja, internetyhteyslinjoja ja televisiolinjoja. 

Näitä kaikkia nimittäin on tässä talossa nyt entrattu ja vihdoin minulla on iloisia uutisia: Olen lopultakin kaikista teknisistä ongelmista huolimatta saanut vaihdettua liittymäni Soneralta DNA:lle ja kappas, tässäkin talossa on internetyhteys. Enää ei tarvitse hakeutua perimmäisen huoneen nurkkaan silloin, kun on aivan pakko saada netti toimimaan. Enää ei tarvi blogia kirjoittaessa hakea puhelimelle sopivaa kohtaa yhteyden takaamiseksi. Sen "yhteyspisteen" haku nimittäin alkoi saada jo rituaalisia piirteitä: "Mitä?! Menitkö siirtämään mun puhelinta?! Ei jumankekka, nyt tää ei taas toimi koko iltana! SEN TÄYTYY OLLA TUOSSA TULOSTIMEN PÄÄLLÄ TAI SE YHTEYS KATOAA!" Mantraa hokien heiluttelin puhelinta ilmassa, jotta näyttöön ilmestyisi tuo pyhä ilmentymä: "3G". 

Tätä edistysaskelta on kuitenkin edellyttänyt pitkä taistelu: Ensin netissä tilauksen tekeminen, joka kuitenkin syystä X meni mönkään. Sitten DNA-kauppaan pökertymisen partaalla jonottaminen (mummo meni muuten taas tyylikkäästi oikealta ohi). Jos asiointia DNA-kaupassa tulisi kuvata jollakin sanalla, se olisi häpeällinen. Kuuluuko oikeasti jokaisen ihmisen tietää mikä puhelinmalli on käytössä ja osata vastata kysymykseen, mikä padi sulla on. Vastaukseni "iPad" ei ilmeestä päätellen ollut oikea. 

Ei enää tätä sontaa meitsin ruudulle! Ha!

Muista linjoista etenee suotuisasti myös television puolella. Kanavat ovat nimittäin tovin sitten kadonneet ja toimenpiteistä huolimatta pysyneet kadoksissa. Syy tähän on ilmeisesti 4G-verkon rakennustyöt, jotka kadottaa joiltakuilta (varmaan just maalaisilta) kanavat. Yhteydenotto taajuustalkoot.fi-sivustolle poiki sen, että kuulemma joku tulee korjaamaan tilannetta ja siitä olen erittäin kiitollinen, koska vältän itse killumisen tuolla katolla. 

Sähkölinjan parannustalkoot etenevät myös (josta kiitoksena tuli ilmoitus sähkön hinnan noususta), joten voin odottaa, että tulevaisuudessa en välttämättä pysty valojen vilkkumisesta päättelemään onko kompura päällä ja huippumoderni lämpölaitoskin saattaa saada arvoistaan sähköä, jottei joudu öisin herättelemään sähkön laadusta valittaen.

Tekniikan saralla siis pyyhkii upeesti. Kaikki murheet, haasteet ja ongelmat tuntuvat haihtuneen ilmaan. Kyllä linjat vaan on syytä pitää kunnossa.

Muuta aiheeseen liittyvää:

http://viranomaisenvalvoma.blogspot.fi/2015/07/inhoan-tietotekniikkaa.html
http://viranomaisenvalvoma.blogspot.fi/2015/03/kehittyvasti-keskenerainen.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua