maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tervetuloa leikkimökkiin!

Kesän 2016 tärkeimpiin projekteihin kuului leikkimökki. Koska markkinoilta ei löytynyt mieluista, hinta-laatusuhteeltaan järkevää vaihtoehtoa, päätimme rakentaa mökin itse. Omat oletukseni rakennusaikataulusta olivat tuttuun tapaan, että nips naps, poikki ja pinoon, mökki on valmis about viikonlopussa. Ihan näin ei kuitenkaan ollut, vaan puuhaa riitti käytännössä koko kesäksi, kun mökkiä pystyttiin rakentamaan vain muiden projektien ohessa.Mökistä haluttiin tarpeeksi iso, jotta aikuinenkin pystyy siellä liikkumaan ja sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, kun lapset isompana voivat halutessaan käyttää sitä ns. kesähuonetyyppisesti. Tarkoitus onkin rakentaa mökkiin pieni parvi, kunhan lapset kasvavat niin, että osaavat turvallisesti parvelle liikkua. Nyt kaikki tila on kuitenkin leikkimiskäytössä.

Selvää oli, että mökkiin tulee harjakatto, kuten tilan muissakin rakennuksissa. Keltainen ulkoväri otettiin myös ulkorakennuksista. Runko on lankusta, lattiana on lautalattia, kattomateriaalina on huopa. Sisältä mökki on verhoiltu puupaneeleilla ja listoitettu. Lisäksi halusimme panostaa aikaa mm. pienen terassin ja ikkunaruudukkojen tekoon, koska ne tuovat yllättävän paljon ekstraa mökin ulkonäköön ja käyttöönkin.

Projekti saatiin vauhdilla käyntiin juhannustalkoissa 2016.
Leikkimökki tehtiin kesän aikana sisätiloissa valmiiksi ja siirrettiin sitten vasta paikalleen.


Täytyy kyllä myöntää, että olen ollut itse aivan törkeän innostunut tästä leikkimökistä, koska se on niin suloinen. Useinhan silloin käy kohtalokkaasti niin, että jälkipolvi ei sitten olekaan pätkääkään kiinnostunut samasta asiasta, mutta onneksi se kirous ei näy langenneen, vaan leikkimökki on ollut kovalla käytöllä. Olenkin viettänyt siellä aikaa melkolailla joka päivä, koska vielä äitiä kaivataan paikalle pitämään yllä järjestystä ja syömään tusinakaupalla kuvitteellisia leivonnaisia (Leikkijät ovat 1v 5 kk ja 2 v 10 kk).

Alla vielä yksityiskohtaisempia kuvia miltä meidän leikkimökkimme nyt näyttää. Intoa kaikille tänä kesänä leikkimökkiä suunnitteleville!

Leikkimökin ehdoton ykkösjuttu on suloinen postilaatikko, jonne silloin tällöin postia ilmestyy. Postilaatikon tarkistaminen on halutuin askare mökillä ja voi sitä riemua, kun sieltä jotakin löytyy! Postilaatikko ostettu Sokokselta, samaa mallia olen nähnyt myös joissain verkkokaupoissa.

Kaikki saapuneet tervehdykset on laitettu seinälle suureen, valkoiseksi maalattuun korkkitauluun. Pöytä ja tuolit ovat Jollyroomista.

Mukana leikeissä pyörivät myös talon koirat ja kissa.

Ruuhkaa ovella, kun Limppu on tulossa ja Simba menossa.
Suurin osa leikkimökin irtaimistosta on vanhaa kamaa, joka on löytynyt milloin mistäkin. Verhokankaat ovat Ippalasta ja verhot ompeli Mirkku.

Leikkimökkiin hommattiin hella valmiina, kun itse rakentaminen alkoi jo vähän tökkiä. Hella on Jollyroomista.

Lautalattia on peitetty räsymatoilla, osa matoista talon vanhoja, kaksi pientä mattoa ostettiin Tigerista.

Vanhat peltiastiat tuunasin spraymaalilla leikkimökkikelpoisiksi. Pikkupurkit ovat vanhoja teerasioita.Ruokakello saatiin lahjaksi ja se soi tiuhaan.Leikkimökin sisällä on paristokäyttöiset koristevalot (Clas Ohlsonilta)

Vanhalle lankapuhelimelle ei paljon parempaa käyttöä keksi, kuin leikkimökin suurena hauskuutusnumerona. 


Sisustamisen kanssa ollaan edetty maltillisesti. Haaveissa on vielä mm. kaappi- ja hyllytilaa tavaroille ja pieni köllöttelynurkkaus. Nämä todennäköisesti tuunaan jostakin vanhasta kamasta, kun käyn penkomassa hallin ja kuivaamon vintit.


Kesän kukkaistutusten kastelu kuuluu luonnollisesti mökin haltijoiden tehtäviin. Talveksi purkkeihin laitetaan kanervat.


Tervetuloa-kyltti saatiin lahjaksi, kuten myös suloin nimikyltti.   

Talveksi leikkimökki saa ulkovalot. 


2 kommenttia:

 1. Onpas aivan ihana leikkimökki!

  https://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on varmasti tontin tykätyin rakennus.

   Ps. Vierailulla blogissasi iski positiivinen kuvakateus!

   Poista

Anna paukkua