keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Plus yksi

Elämä on siitä hauska peli, että koskaan ei tiedä mitä se tuo tullessaan. Meille se toi viikko sitten keskiviikkona tyttären. Tyttö on pieni, kuin heinäsirkka ja söpö. Äitiinsä tullut. 


No eihän se sinällään yllätys ollut, ainakaan niinkuin Frii-kanavalla siinä sarjassa, jossa tositarinan henkilö tyyliin menee muina miehinä vessaan ja oho, tuli vauva. Että kyllä tämä tiedossa oli, mutta prosessi meni erilailla, kuin olin kuvitellut. Sen sijaan se ei yllättänyt, että heräämössä olin niin nälkäinen, että päässäni pyöri juustoateria, Tupla ja Cokis. Niitä ei kuulemma valitettavasti ollut, mutta sain proteiinijuoman. Ja vaikkei näitä peruselintarvikkeita löydykään, kaikkea muuta täältä sairaalasta löytyy. Taitoa, lämpimiä sanoja ja ihana henkilökunta.


Mutta taas käytin siis monta vuorokautta aikaa suunnittelemalla kaikenlaista huolella etukäteen. Aivan turhaan. Elämä pyllisti päin näköä, että "Hää hää! Alahan suunnitella uusiksi!". Nyt sitten sopeudutaan ja käytetään vuorokaudet siihen, mihin ne onkin tarkoitettu, hetkessä olemiseen. Hyvin suunniteltu ei nimittäin ole oikeasti aloitettukaan. 


13 kommenttia:

 1. Onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut! Tällaista uutista osasin odotellakin. Heräämö kuulostaa siltä, ettei menny kuten 50-luvun kotisynnytykset, että navetoinnin välissä kävis kamarissa. Joka tapauksessa onnea matkaan, olet ainoa äiti omille lapsillesi, ja riittävän hyvä juuri kuten olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No ei menny tosiaan niin sporttisesti, ku ajattelin: Tyyliin "illaksi kotiin". Jäätiin sitten useammaksi viikoksi, mutta nyt kylläkin jo kotona. Ja kyllä kotielämä onkin ihanaa.

   Poista
 4. Suuret onnittelut!

  Miten sinun ammatissasi menevät äitiysvapaat? Noin käytännnössä. Ihan uteliaisuutta/tietämättömyyttäkin kysyn. :D Voisin kuvitella, että vapaita ei yksinkertaisesti ole. Nostankin siis hattua. Mutta onko kaikilla yrittäjillä niin hyvä tilanne, että lapsen saa sukulaisille yms. hoitoon? Maanviljelijän tapauksessa työpäivät eiku työvuorokaudet varmasti tuppaavat olemaan pitkiä. :)

  - Akkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole kaikilla yrittäjillä tilanne, että lapsen saa aina sukulaisille hoitoon.

   Poista
  2. Käytännössä mun kohdalla menee niin, että palkkaan itselleni apua ja teen itse ne hommat, joita ei muut pysty tekemään (taapero lahkeessa roikkuen jne). Lomittajan saa palkattua viljatilalla hyvin rajallisiin työtehtäviin, joten luultavasti jätän sen oljenkorren kokonaan käyttämättä tällä kertaa.

   Oon avoimesti kateellinen niille, joilla on mahdollisuus tyrkätä muksut mummulaan enitaim. Se on harvojen herkkua. Me muut organisoidaan vimmatusti.

   Poista
 5. Vaaleanpunaiset onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa! Paljon paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 7. Valtavat kiitokset onnitteluista teille jokaiselle! Viimeisen kuukauden aikana elämä on kouluttanut kuin luokan laiskinta oppipoikaa, mutta aurinko paistaa nyt kirkkaammin, kuin koskaan.

  VastaaPoista

Anna paukkua