keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Syksy vaatii nyt vastatoimia

Tämä päivä on tuntunut jo täysimittaisesti syksyltä, joten kurjuus on vaatinut toimenpiteitä. Tämmöistä harmautta, sadetta ja pimeyttä ei jaksa yhtään, jos ei katso Downton Abbeytä dvd:ltä ja tee itselleen teeleipiä. Toinen koirista sen sijaan on viihdyttänyt itseään istumalla koko päivän ulkona puun juurella, orava puussa. Koira joudutaan todennäköisesti kantamaan sisälle illalla, koska ei ole luovuttavaa tyyppiä.

Kuinka kesäistä ja ihanaa!
Kun kurjuuskäyrä lähtee nousuun, vaaditaan vastatoimia. Tässä muutama toimiva kaava:

Sairastuminen: Muumi-DVD ja Jaffa
Mieshuolet: Vihreät kuulat ja mansikkakiisseli
Ei jaksais mennä jumppaan: Mansikkatuutti
Syksy: Downton Abbey, lämpimät teeleivät tai vastaava ja sauna

Kun ei ole varaa ostaa jotakin ihanaa, mutta kallista: Kaurapuuron syönti pari päivää ennen suunniteltua ostoa --> Motivaatio ostamiselle laskee. 
Paha kriisi: Hattara


Teeleivät teki tehtävänsä. Oli muuten hyviä!
 Kun nyt leuhotin noiden teeleipieni kanssa, niin jos sullekin tuli pakonomainen tarve saada niitä, niin niiden valmistus on näppärääkin näppärämpää. En ole muistaakseni kertaakaan onnistunut mokaamaan niitä.

JUUSTOTEELEIVÄT
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
100 g voita
1 1/2 dl maitoa (tai vettä)
1 muna
juustoraastetta pinnalle

Nypi jauhot, leivinjauhe, juustoraaste, suola ja pehmeä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja muna. Sekoita tasaiseksi. Taputtele pellille leivinpaperin päälle 4 ohutta leipästä. Pistele leivät haarukalla ja jaa ne taikinapyörällä kevyesti painaen neljään osaan. Pinnalle ripoittele juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa keskitasossa noin 20 minuuttia.  

4 kommenttia:

 1. Miten on mahdollista, että kurjuuden torjuntaa käsittelevässä postauksessa ei mainita suklaata? Kiitos myös leivontaohjeesta, joka onnistuu aina. Niitä on harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin rajusti vähentänyt karkin syöntiä, joten se sitten kostautuu tämmöisinä virheinä, kuten suklaan unohtamisena. Tosin ihan arkielämässä se ei oo unohtunut, koska tuli aivan pakottava tarve saada sitä Fazerin suklaata, jossa on kokonaisia pähkinöitä. Se levy oli ja meni, enkä ymmärrä miksen ole pitkään aikaan sitä ostanut! Sillä vois isompiakin kriisejä torjua.

   Poista
 2. Että mä nauroin tätä, kun olin pari päivää ennen tätä postaustasi tilannut itselleni kotoa puuttuvat Downton Abbey -kaudet ihan vain valmistautuakseni syksyyn 😊

  VastaaPoista

Anna paukkua