perjantai 3. heinäkuuta 2015

REKO - lähiruokaa vähän laiskemmallekin miehelle

Olen entinen lähiruoantuottaja, nykyinen kuluttaja. Mutta niin laiska, etten varmasti jaksa vuorollani pyörittää ruokapiiriä tai matkustaa maatilalta toiselle noutamaan tuottajien aarteita. Haluan lähiruokaa helposti, ja halvalla. Halpa tarkoittaa oikeaa hintaa, joka tuottajalle kuuluu laadukkaasti tuotetusta tuotteesta, mutta ilman viherpiipertäjälisää tai ehdottomuusbonusta. REKO lähiruokaryhmä on siis, kuin minulle suunniteltu.


Tänään olin ensimmäistä kertaa mukana, eli tein aiemmin viikolla Facebookissa REKO lähiruokaryhmä Oulu:ssa tilauksen tuottajille ja tänään saavuin sovittuun aikaan noutamaan niitä Oulusta. Kun tulimme ystävän kanssa yhtä matkaa, ja oli paljon kuulumisia vaihtamatta, niin olisimme voineet hakea tuotteet vaikka Kuusamosta saakka. 


Jaksan nähdä näinkin paljon vaivaa, koska tänään sain suoraan tuottajalta jauhelihaa, joka paistaessa ei haise riiputetulle rotalle. Sain kananmunia, joiden tuotantotilat olen nähnyt Facebookista, eikä kenenkään ole tarvinnut ähistää niitä pikkuriikkisessä häkissä ja naamioida "maalaiskananmunan" nimellä.


REKO:lla on mukavat mahdollisuudet toimia, kun kuluttajat muistavat hoitaa oman roolinsa, eli pitää kiinni tilauksista ja noutaa ne ajallaan, sekä tuottajat olla mukana kohtuullisella hinnoittelulla. Kampanjat, vinkit ja vuorovaikutus on plussaa tuottajien suunnalta.Toivottavasti touhu kasvaisi täälläkin sellaisiin mittasuhteisiin, että olisi oikeasti merkityksellinen myyntikanava tuottajille.

Joten sinä, joka olet hengessä mukana: "Kun on se kauppa kyllä keskittynyttä Suomessa" ja "Kyllä se lähiruoka on hyvä juttu", niin tästä reunasta voit vaikka aloittaa.

Linkki ryhmään löytyy tästä, kliks kliks

Oulujokilaakson hunaja muuten nappasi korkeimman pallin
vuoden 2014 Suomen paras hunaja-kilpailussa.


Muuta aiheeseen liittyvää: 

http://viranomaisenvalvoma.blogspot.fi/2015/03/mihin-byrokratiaan-pieni.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna paukkua