sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Totuus leivonnaisista Osa 2

Taas on uuni laulanut ja monta uutta lässähtänyttä luomusta saatettu maailmaan. Uusi annos leivonnan realismia siis tässä, olkaa hyvät! Aivan kaikki tuotanto ei ole omaani, vaan myös lähipiirissä olevat kotileipurien puoliammattilaiset ovat auliisti antaneet tuotoksiaan koko kansan ihasteltaviksi (tai heiltä ei ole kysytty).

Osa1 ilmestyi jo aiemmin:
http://viranomaisenvalvoma.blogspot.fi/2015/07/totuus-leivonnaisista.html








KINKKUPIIRAKKA
Kinuskikissan virittämän ansan seurauksena päätin leipoa vieraille kinkkupiirakkaa.

Meinasi vieraiden hymyt hyytyä tämän mämmipiirakkaa muistuttavan hiilen nähtyään.

PULLAPITKO

Juu, ei oo niin vaikeaa letittää taikinaa. Kuva liepuska.fi

Todella kimmoisaa.
 SUKLAAKAKKU
Ihana suklaakakku kiiltävällä kuorrutteella vie kielen mennessään.
Räjähtänyt suklaakakku vie kondiittorin hermot mennessään.
SUKLAATUULIHATUT
Suklaamoussella täytetyt tuulihatut ovat unelmaherkku..

Kun ei tarvitse arvuutella onko niihin mahdollisesti suolistettu joku.

8 kommenttia:

  1. tuo suklaakakku on kokoelman helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolloin vielä lähdin taistoon varmana voitosta. Sen jälkeen oon menny kait vähän varmistusvaijeri päällä, helppoja ja tuttuja reseptejä käyttäen. Vaan kyllä tää blogin ylläpito melkein vaatis, että siirryn välillä mokkapalojen ja sämpylöiden parista tositoimiin. Silloin nimittäin alkaa materiaalia taas paukkua..

      Poista
  2. Mä repesin tuulihattujen kohdalla lopullisesti, ihanaa! Varmasti kuiten maistuvat hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Mä repesin tuulihattujen kohdalla lopullisesti, ihanaa! Varmasti kuiten maistuvat hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon ansaan ei kannata kapsahtaa. Tuulihattu + suklaa haiskahtaa aina katastrofilta :D

      Poista
  4. Olisipa mielenkiintoista tulle teille päiväkahville?! :))
    Ihailen suuresti huumoria jonka voimin jaksaa sokerimassalla kirjailla suklaakaakun päälle vielä mietteitäänkin :) Repesin.

    Tässä ihan oikea vinkki: paista kinkkupiirakka leivinpaperin alla niin pinta on kuin kinuskikissan tuotoksessa. Kun piirakka on ollut tarpeellisen ajan (n 35-max 40 min 200 ast) uunissa, virta ja leivinpaperi pois, pidetään paistosta vielä muutama min jälkilämmössä ja simsalabim - juusto / pinta saa kauniin värin eikä piiras näyttäydy herkuttelijoille mämmikohokkaana :))
    terv. kokemus opettaa ja meitsi oppii :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä vinkki. Tän mämmitortun jälkeen oon nimittäin aikalailla lannistunut suolaisten piirakoiden saralla. Ja piirakat yleensäkin on menneet aivan hylkyyn tässä huushollissa.

      Poista
    2. Heh, ja mitä päiväkahveihin tulee, niin meillä ei tuoreen pullan tuoksusta kannata odottaa saavansa herkullista kahvipullaa, koska aika usein se lopputulos on joko menossa hevoselle tai kannettu jo roskapönttöön :D

      Poista

Anna paukkua