lauantai 21. marraskuuta 2015

Blogi tänään 1-vuotias

Hyvää syntymäpäivää Viranomaisen valvoma! 

Rakas blogini, täytät tänään vuoden, kokonaisen vuoden! Aika on hujahtanut käsittämätöntä kyytiä, vastuuttomassa ilmapiirissä, kaikkien huumorinkukkien kukkiessa ympärivuotisesti.

- Vuoden aikana olen "postannut" 135 kertaa.
- Suosituimpana tekstinä ykköspaikkaa pitää ylivoimaisella varmuudella postaus otsikolla: Maanviljelijän/koneyrittäjän puolisoksi ryhtyvä, opiskele nämä.
- Eniten hauskaa paskamyrskyä sai aikaan angstinen tekstini asuntoautoilusta.
- Vuoden aikana väkeä on käynyt blogissa ns. virtuaalitie sonnalla, reippaasti yli 100 000. 

Parasta on ollut kommentit. Jokainen on ilahduttanut, olen nauranut niitä lukiessa ääneen. Tiedän, ettei niitä kommentteja tule aina lähetettyä vaikka ajatuksia olisikin mielessä. Siksi jokainen vaivalla lähetetty on niin kallisarvoinen. Jokainen bloggaaja rakastaa saada palautetta, hyvässä ja melkeinpä huonossakin. Paljon tulee palautetta myös kasvotusten. Ällistyn joka kerta, että joku on todella lukenut blogiani. Reippaimmat laittavat viestiä heti tekstin ilmestyttyä: "Taas sää piruilit mulle siellä blogissa!". Vakiolukijat, jotka ovat kommenteillaan tulleet tutuksi, ovat usein mielessä jo tekstiä kirjoittaessa.

Alkuaikojen massiiviset atk-ongelmat meinaa jo naurattaa. Oli kait se sairasta hommaa, kun latasin yhtä kuvaa monta tuntia. Että jaksoin kuitenkin nähdä sellaisen vaivan. Ajallisesti tämä touhu veisi tosi paljon aikaa, jos sitä olisi. Olishan se ihana uppoutua näihin teksteihin, kuviin ja pommittaa materiaalia jatkuvalla syötöllä, mutta yleensä tekstin joutuu rykäisemään tehotuotannon malliin. Kirjoittaminen on ollut ihanaa. Sen sijaan stressi siitä, että pitäisi kirjoittaa, muttei ehdi, ei ole ihanaa. Se kuuluu kuitenkin kait jokaiselle aktiiviselle bloggaajalle.

Blogia aloittaessa ajatuksena oli ehkä kirjoittaa enemmän varsinaisista maataloustöistä. No niitä on käsitelty vähemmän, koska muoto ei ole hahmottunut. Sen sijaan lähestymistavaksi tuli se, että joka aiheen saa väännettyä huumoriksi vaikka väkisellä.

Blogia vuosi sitten aloittaessa en kyllä tajunnut kuinka kokonaisvaltaiseen prosessiin oon hyppäämässä. Monesti ajatukset on illalla viimeisenä blogissa, eikä tahtoisi malttaa nukahtaa, kun tekisi mieli kirjoittaa ajatuksia ylös. Valokuva ei ole enää valokuva, huoleton räpsy, vaan jotain, jota tarvitaan blogiin. Sukulaisten rasittavat temput ja möläytykset eivät raivostuta juuri ollenkaan, koska ovat onnenpotku blogin inspiroimisessa.

Mitä odotan tulevaisuudelta? No ihan hulluna! Reilun viikon päästä pääsen aloittamaan blogin joulukalenterin, jota olen valmistellut jopa yllättävän tunnollisesti. Siitä tulee spektaakkelimainen luukkukimara! Sen jälkeen toivon, että vuosi 2016:kin menee blogilasien läpi katsellessa. Toivoa saa jokainen lukijakin, teillä ne parhaat idikset yleensä on!

Terkuin Maija

9 kommenttia:

 1. Öinen taivas oli antinsa antanut. Lujasti oli lunta annettu, saman verran rikkaalle, saman verran köyhälle. Tasapuolisuus ei ole tämän maailman tapa, eikä kohtuus laki,mutta lumi suojansa antaa kaikelle. Hyvin se peittää sääkerin isännän kynnökset kuin laiskemman laistamiset. Ei sen alle näe viranomainenkaan, ei vaikka viikon valvoisi, kyttäisi kuin kettu jäärän munia. Näkemättä jäisi. Siitä mielihyvää meille, maahan juurensa kasvattaneille, muttei maahan sidotuille, joita maaorjiksi painetaan, jotka taipuvat vaan eivät taitu. Onnittelut yksivuotiaalle blogille! t. Rikkaruoho, alkuaikojen kommentaattori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, hieno teksti! Kiitos, ja erityisesti siitä tsempistä, jonka avulla tämä blogi käynnistyi, varovaisesti, mutta päättäväisesti!

   Poista
 2. Hurjaa on ajankulu, olisipa blogisi yksivuotissynttäri jäänyt minulta huomaamatta, jos et olis maininnut. Onnea! Ja jatka samalla tyylilajilla. Tarkoittaako joulukalenteriin panostaminen sitä, että minunkin pittää ehtiä joka päivä käydä lukemassa? Hankkis joku ensin meidän lapsille joulukalenterit...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mulla on suhun erittäin suuri luotto, että jos joku, niin sää aukaiset luukun ainakin melkein joka päivä! Lapsille sen sijaan en suosittele :D

   Poista
  2. Noh, toivokaamme sähkökatkottomia säitä ja toimivia nettiyhteyksiä :-P

   Poista
 3. Pirjo ja Purjo onnittelevat reipasta 1-vuotiasta ja toivottavat monia antoisia blogivuosia. Emme panisi lainkaan pahaksemme, jos tieteellisiin lajikuvauksiin liitettäisiin vielä myös pienimuotoinen selvitys maalaistalon lapsista, tuosta niin usein unholaan jäävästä ja alati pienenevästä (mutta omalla tavallaan etuoikeutetusta) laumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, sitä lajikuvausta varten on alettava kerätä materiaalia. Toki omasta lapsuudestakin on jotakin ammennettavaa, mutta liekkö aika muuttunut. No, maalla varmasti vähemmän, kuin muualla.

   Poista
 4. Seitsemän vuotta blogia pitäneenä läväytän itseäni avokämmenellä joka kerta, kun mieleen livahtaakin ajatus "blogin joulukalenteri". Elämän voi tehdä helpoksi tai vaikeaksi ja sitten voi tehdä joulukalenterin. :D Toki jos on etukäteisvalmisteluja harrastava, niin nehän voi tietenkin ajastaa etukäteen. "Kyllähän mä nyt kerkeen"-ihmisen maailmaan tällainen huolellisen valmistautumisen luonnonoikku ei tule kuuloonkaan. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uups, tuli just paha aavistus, että oon tainnu astua kumppari suoraan sontaan :D "Kyllähän mä nyt kerkeen" ja "Hyvinhän tässä on vielä aikaa" kun kuuluvat mun kulttuuriin joka käänteessä. Ja juuuuuu, ajastaahan varmaan vois. En oo vaan koskaan testannu, sattuneesta syystä, kun mitään ei oo ollu valmiina turhan aikaisin :D

   Poista

Anna paukkua