lauantai 9. toukokuuta 2015

Havaintoja elämästä

Kakkelssonin levitys keskeytyi tänään, kun pelto muuttui kevätsateiden ansiosta lölleröksi. Nyt jäädään sitten odottamaan niitä kevätpaisteita, jolloin meidän taloudessa päästään käsittelemään joka vuotista ykkösteemaa: Ilmastointia.

Vanha isäntä osti uuden traktorin vuonna 2009, muttei peruspessimistinä ottanut siihen ilmastointia, koska "Se ei kuitenkaan toimi." No minä optimismin oppilapsi sitten päätin viime syksynä asennuttaa siihen ilmastoinnin, mutta sittemmin pessimistileirin henkselit ovat alkaneet paukahdella, koska se ilmastointi tosiaan on mallia lehmänhönkäys, ts. ei välttämättä kannata laittaa välihousuja. Vaikka nupit kaakossa töryytät "viileää" ilmaa päin lärviä, niin tehokkainkin rexona pettää ennen ensimmäistä evästaukoa. Jäämme seuraamaan tilannetta. Olen ryhtynyt toimiin asian korjaamiseksi ja eräiden henkseleiden hiljentämiseksi. 

Aina puhutaan sokerin vaaroista. Se on riippuvuutta aiheuttavaa myrkkyä ja blaa blaa. Koskaan ei puhuta sokerin hyödyistä. Tänään olin koko päivän ulkoilun jäljiltä niin uupuneessa tilassa, että epäilin jo nukahtavani rattiin, mutta sitten join hieman limua ja söin puoli pussia irskareita ja nousin uuteen uskoon. Että periaatteessa tässäkin tapauksessa sokeri parhaimmillaan pelasti henkeni.

Pidä aina ea-välineet mukanasi.

Pääskyset saapuivat tällä viikolla. Niistähän saa ilmeisesti puhua vain rakastavaan sävyyn, kuten "Ensimmäinen pääskynen saapui: Kesä on täällä!" 
tai "Pääskysestä ei päivääkään!". Ei kuulkaa ne pääskyt kesää tee, vaan julmetun sotkun. Nyt meilläkin kilpaillaan, että kuka saa pesänsä tehtyä mehevimpään paikkaan, kuten autotallin kattotuolille tuulilasin päälle tai halliin hitsauskypärän kohdalle. Kukaan ei sano, että "Kylläpä sieppaa, kun tänään viuhtojat saapuivat sontimaan koko tontin". Mutta joo, siis pääskyt on täällä, jippii! 

Siitä en ota mitään vastuuta, että tämä on pääskynen. Kuva netistä5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nuolaisit liian aikaisin. Se oli niinkin järjetön setti, kuin sitkeä hedelmäkarkki kuorrutettuna suklaalla. Ei voi ymmärtää.

   Poista
  2. Pussien pohjasakkaa moiset. Jatkossa tiedät kiertää kaukaa.

   Poista
 2. Ilmastoimatonta työkonetta/kulkinetta pahempaa on vain kulkine, jossa ilmastointi on, muttei toimi. Jonkunlaisella kokemuksella väittäisin, että se kyllä parantaa työtehoa ja työssäviihtyvyyttä. Tsemppiä korjaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ois ihan pakko saada toimimaan. Se laskee niin paljon työtehoa, kun meinaa läkähtyä hengiltä tuonne koneeseen. Varmasti jaksais paremmin, jos ei vaan olis niin kuuma.

   Poista

Anna paukkua