maanantai 14. syyskuuta 2015

Parhaimmat ja huonoimmat Tupperware-ostokset kautta aikojen

Tajusin eilen eläväni Tupperware-elämää. Tähän huusholliin on nimittäin vuosien saatossa kertynyt kyseisen tuotemerkin kippoa ja kapustaa enemmän, kuin Tupperware-koekeittiöön konsanaan. Mukana on vanhan emännän vuosien hankinnat ja omat ansiokkaat jatkotoimet kokoelman kerryttämiseksi.

Tupperware-kutsut kuuluvat yleissivistykseen vähän niin kuin aakkosten opiskelu ja naapurimaiden tietäminen. Jos jostain löytyy yli 25-vuotias nainen, joka ei ole koskaan käynyt "Tuppereilla", huolestun välittömästi. 
No juomapullot on kaikilla!

Eilen oli ystäväni kutsut. Tilasin pitkällisen pohtimisen jälkeen yrttileikkurin, jonka suhteen olen empinyt jo vuosia. Aika näyttää tuleeko sitä ikinä käytettyä. Kutsuilla muuten opin, että se tupperin talouspaperirullanpidin ei olekaan maailman epäkäytännöllisin, vaan siinähän on MEKANISMI!
Kuva lainattu tupperilta, kun tilaus on vasta vetämässä.

Tuppereiden suhteen nimittäin on vain kaksi vaihtoehtoa: Joko tuote on kategoriaa "Kuinka olen voinut elää ilman tätä?!" tai vie kaapista tarpeettoman suuren tilan käyttämättömänä kapistuksena. Vuosien varrella on nähty monenmoista, joista osa tuotteista on tullut legendoiksi. Lapsuudesta muistan (ja tallella edelleen) mm. ne mehujäämuotit, leipärasian ja keltaisen eväsrasian.

Joku ruoja on mennyt ottamaan vintageaarteen halliin säilytysrasiaksi! Hirvijahdissa tämä rasia olis edelleen kovaa valuuttaa.

Leipärasia, josta kiistellään kummin päin sitä kuuluu käyttää.

Edelleen on muutamia kategorioita kokonaan kartoittamatta, kuten salaattilinko, termoskannu, kuorimaveitset, mikroastiat jne. Kertymäähän näistä tuppaa tulemaan, koska tupperit on (valitettavasti) ikuisia. Huomautan siis, että postauksen kuvissa näkyy noin 1/10 tämän talon arsenaalista, mulla kun on (liian) paljon kaappeja.


Juustokupu on vähän jäänyt paitsioon, kun ei jaksa oikein niiden palajuustojen kans temmeltää.


Tässä tulevat omat TOP5:t  kaikkien aikojen parhaista ostoksista, sekä suurimmista lässähdyksistä, olkaa hyvät! Kanssasisaret, kaipaan vertaistukea, joten älä jää pihtaamaan tietoa omista hankinnoistasi!

Top 5 PARHAAT HANKINNAT

1. Lasten lusikat
Täydellisen malliset lusikat pienelle ruokailijalle ja oivallinen kotelo vielä mukana. En voisi elää ilman näitä. 




















2. Eväsrasia
Huh meinas tulla paniikki, ku tätä ei löytyny kuvausta varten, vaan olin vaan siivonnut niin raivokkaasti, että tää oli eksynyt väärään kaappiin. Tuppereihin jos muuten ottaa eväät matkaan, niin nämä rasiat on sitten palautettava, vaikka mikä olis. Muuten ei hyvä heilu. Tämä rasia on löytänyt hyvin paikkansa ja on käytössä melkein koko ajan. Ihana <3


3. Suuri eväsrasia
Tälle isolle rasialle on ollut valtavasti käyttöä, kuten kuvaushetkelläkin. Ostin muuten poistomyynnistä toisen tällaisen. Mahtuupahan leipomukset ja muut nyt kerralla näihin kahteen rasiaan.
















 4. Satelliitit
Satelliittipurkit (ja kuvassa pari muutakin) hakeutuvat kaapista jatkuvasti käyttöön. Jotenki ne vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii. Arvostan siis simppeliä perusvarmuutta.


5. Veitsisarja
Meinas tulla perheriita, kun eräs oli katkaisemassa nippusidettä tuolla punaisella hedelmäveitsellä! Ei nimittäin ole terävät veitset tässä talossa aivan tyypillisin ilmestys. Nämä on ihanat, mutten ois ikinä raskinut ostaa näitä, vaan sain emännän lahjana, kun kerran ansiokkaasti bileitä emännöin (tai käytännössä ystävä emännöi mun puolesta, koska olin viime hetkiin saakka pellolla, että kiitos vaan Henna!)














Top 5 HUONOIMMAT HANKINNAT

1. Pursotinpussi
The most turhin ostos ikinä. Kun kertakäyttöisen pursotuspussin voi nakata roskiin viuh, niin kuka nyt jaksaa kaikkien leipomistiskien lisäksi alkaa kylvettämään vielä tätä pursotintakin?! Kerman haju on kans semmoinen rasvainen, ettei lähde millään tästä vempeleestä. Kuva lainattu tupperware.fi, koska olin kaiketi heittänyt tän meneen.
2. Purkinaukaisija
Ei vähä-älyisille. Meidän talossa kukaan ei osaa tätä opastuksista ja käyttäohjeista huolimatta käyttää. Kyllä tämä pirulaisen vempele ilmeisesti toimii, koska yksi vieras tällä kerran on purkin aukaissut. Itse mieluummin aukaisen peltipurkit vaikka moralla.












3. Salad-To-Go- kippo
Muuten varmaan ihan kätevä, vaan enpä ole kertaakaan tehnyt evääksi salaattia mihinkään. Irto-osat ajelehtii kaapissa. Kuppia voi kyllä muuten hyödyntää.












4. Chop Collector
Tämä nyt ei vaan ole löytänyt paikkaansa elämässä ja tässä talossa.


5.Sekoitin

Että tällä sitten pitäis sheikata kermaa. Öö, ehkä ei.


30 kommenttia:

  1. Hieno kokoelma sulla! Puuttui yksi varsin välttämätön kapine: Se tukeva pyöreä tai neliskanttinen tiukasti kiinni napsautettavalla kannella oleva kakkukupu. Kun on lapsia, niille pitää järkätäsynttäreitä, joilla pitää tarjota kakkua. Ja kun sen tukevan kuvun vie kaverille, saa kakun tuotua ehjänä kotiin 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mua on houkuttanut, koska sitä ei tästä huushollista löydy. Se neliskanttinen varsinkin, koska teen paljon voileipäkakkuja. Ne on vaan niin arvokkaita, että oon skipannut sen takia. Eivät oo ollu kertaakaan edes tarjouksessa kutsujen aikaan. Menevät varmaan kaupaksi tasaisen tappavasti ihan normikuvastostakin.

      Poista
  2. Ikää kohta 31 ja en oo koskaan tuppereilla ollut. Sitä tuskin lasketaan, että äiti piti joskus, kun olin x-ikäinen, mutta sen ajan leikin varmaan pihalla, koska kipot ja kupit eivät pikkulikkaa paljon kiinnostaneet. Tupperitavaroita on kyllä ja tykkään niistä. Etenkin tuo yllämainittu kakkukupu pyöreänä on käsittämättömän näppärä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä mun piireissä tupperikemut on kyllä kokeneet uuden tulemisen ja niitä on joka vuodelle useammat. Lapsuudesta määkin muistan, että oltiin äidin kans tuppereilla ja siellä kaikki sai valita semmoisesta pussista pienen lahjan tyyliin näitä avaimenperiä, pikkukauhoja, tupperilusikka tms. Tuo kakkukupu saa nyt niin paljon kannatusta, että täytyy siihen tutustua.

      Poista
  3. Tuo viimeisen kuvan sekoitin on paras keksintö kesämökille, joskin meikäläisen kärsivällisyydellä se kannattaa tuupata miekkosen kätösiin. Me mitään sähköjä tai muita turhia uuden ajan ilmiöitä mökille tarvita, kun tupperi kestää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me selvitään näiden tuppereidemme kanssa, vaikka mikä tulis :D Oman kärsivällisyyteni tuntien mietin kans, että kuinkahan kauan jaksan heiluttaa ennen kuin pitäis olla valmista.

      Poista
    2. Mies on kans ominut itselleen suosikiksi tuon sheikkerin. Vetäsee alta minuutissa sunnuntailetuille kermavaahdon meille kahdelle (eli tietty ei mikään PERHEkoko). Toisaalta jaksaa veivata minuutissa kermavaahdon myös sipulileikkurista isommalla tuotteella.. speedy chef joku. :)

      Poista
  4. Ite parit tupperit käynyt, mutta itse en kutsuilta ole mitään ostanut. Äiti sen sijaan on ja lisäksi oon kirppareilta tehnyt löytöjä muutamalla eurolla :D Omaksi suosikiksi muodostunut leivonta-alusta, jossa on myös mitat eri kokoisille ympyröille, eipä tarvi pullataikinaa irrotella pöydästä! Toinen on sit opiskelija-asunnon pelastavat Mahtuvat (kiitos äiti), ei leviäviä makaroneja ja kauraryynejä pitkin kaappia. Tupperit lunastavat kyllä hintansa, koska ne kestää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu, Mahtuvia on meilläkin vaikka kuinka! <3 Ne on korvaamattomia ja hintansa väärtejä. Leivonta-alustaa oon aina miettiny, että mihin ihmeeseen tuota tarvii. Vaan niin moni vannoo sen nimeen, että joku taika siinäkin siis on oltava. Kyllä nämä hintansa haukkuu, koska elinkaari kestää äidiltä tyttäreille ja kenties vielä seuraavallekin.

      Poista
  5. Paras ostokseni on purkin avaaja ja kalansuolaus astia jatkuvasti käytössä spagetti purkki sekä mauste purkit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sää tykkäät tuosta purkinaukaisijasta?! Hienon jäljenhän se teki silloin, kun kerran näin sillä aukaistun purkin. Oikein taittoi ne reunat. Spagettipurkki on meillä kans. Teki mieli ostaa toinenki täysjyväspageteille, vaan maltoin vielä mieleni.

      Poista
  6. Minullakin tuppreita ihan hirveästi! Parhaita ehdottomasti veitset ja yleiskuorija, ilman niitä en pärjäisi. Myös salad-to-go on jatkuvassa käytössä pojallani, joka rekalla ajaa joka viikko Etelä-Suomen ja Oulun väliä. Siihen saa ruokaisan salaatin&lihapullat kivasti just rekkamiehelle sopivan määrän ja kannessa kulkee mukana vaikka kermaviilikastike ja aterimet siinä, ei tarvii niitä autoreissuilla etsiä. Juomapullot tietysti ehdottomat (myös rekkamies-pojallani mukana ;) ). Mahtuvat on ihanat, samaten monenlaiset salaattikipot ja kupit, niihin saa tehtyä salaatit ja kipattua ruuantähteet säilöön. Mikrokokki on käytössä jatkuvasti, parsakaalit keittyy siinä nopeasti ja varmasti, ja pysyvät vitamiinit ja värit tallessa! Huh, olipa niitä paljon, ja muutamia muitakin mahtavia tuotteita on, en uskalla pidemmästi enää runoilla, kun ei tätä kukaan jaksa kohta lukea :D Turhakkeita: perunansäilytyslaatikko ja herkkuhissi.

    VastaaPoista
  7. Mää olisin lukenut vaikka kuinka pitkää listaa! Ihana kuulla mitä muut käyttävät ja mitkä ovat jääneet käyttämättä. Ruokaisa salaatti ei olis munkaan eväsrasiaan pahitteeksi, ja saispa salad-to-go:kin oikeaa käyttöä, vaan suunnitteluasteelle on jäänyt. Mikrokokkausastioita mullei oo ainuttakaan.

    VastaaPoista
  8. Ehdottomasti turhin on ollut se oranssi mandoliini/vihannesleikkuri! Toisen valmistajan mandoliinia käytän liki päivittäin, Tupperin oranssin kanssa loppui järki, hermot ja kynnet.
    Parasta on olleet aurinkokantiset säilytysastiat! Ne on käytössä vähintään viikottain. Lapsiperheessä myös kannelliset samba-mukit on jatkuvassa käytössä. Ja yhdessä lasten lusikan kotelossa kulkee retkelle mukaan varapillit, kun jotenkin aina vähintään yksi ipana kadottaa, pudottaa tai tuhoaa pillimehunsa pillin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti googlettaa tuo mandoliini ja pahaa pelkään, että meiltäkin taitaa se oranssina löytyä jostakin kaapin perimmäisestä nurkasta. En kylläkään oo käyttäny ikinä. Sambamukeja ei nyt muistaakseni ollu valikoimassa ja lastenastiavalikoima oli muutenkin nyt pieni. Semmoinen pillimuki oli, jossa siis valmiina "kestopilli", mutta en uskaltanu ostaa, ku kauanko se pilli siinä kestää ennen, kun se on purtu liiskaksi ja uuden tilaamisesta varaosana ei ollu varmaa tietoa.

      Poista
  9. Olen kyllä sitten jotenkin outo, mutta en vois sietää tuppereita. Tästäkin talosta niitä on löytynyt mutta ne muoviastiat ovat löytäneet tiensä jossain kohden roskiksesta

    VastaaPoista
  10. Hei jos et tiennyt, niin ainakin tampereen tukulla on vko 50 kakkukupu emännän/isännän kiitoslahjana, ajattelin vinkata kun pidän itse kutsut sen takia :)

    VastaaPoista
  11. en nyt tiedä onko jossai myöhäsemmässä tekstissä mainintaa että oot kakkukuvun hommannu, mut esittelylahjaks saa myös aina halutessaan ottaa jonkun normaalihintaisen tuotteen -50% jos ei halua sitä lahjaa mikä ns. automaattisesti tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon ostanut kakkukuvun! <3 :D Se oli tarjouksessa tyyliin viime kesänä tai milloin lie ja silloin kotiutin sen :) ´Vois kirjoittaa jo päivityksen tähän juttuun, koska kokoelma on kasvanut :D

      Poista
  12. Hih, olipas ratkiriemukasta tekstiä :) tykkään tyylistäsi!
    Oon Tupperin konsulentti ja arvaapa vaan, löytyykö meiltä joka paikasta rutosti Tuppereita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mun täytyis kirjoittaa kyllä jatko-osa tähän. Tällä hetkellä mietin hankitalistalla ystävän suosituksesta sitä jotain raastinhärveliä. Pitäis testata sitä vähän ensin, että onko se mun juttu ollenkaan.

      Poista
  13. Miksi herkkuhissin kansi EI pysy kiinni ?

    VastaaPoista
  14. Hih, tuttavapiirissä on ollut ja on edelleen tupperimyyjiä, joten "pakko" välillä pitää kutsut tai kiertää kutsuilla. Ja miettiä, mikä esine ois ees hiukan sitä hintaluokkaa, että kärsii ostaa.

    VastaaPoista
  15. Sekoitimme eilen saaressa kermaa tuolla sekoittimella kermavaahdoksi. Kaksi minuuttia intensiivistä ravistamista, ja kermavaahtoa siitä tulee!

    Kokeilepa paahtaa paahtimella ruisleipää, ja päälle puolukkahilloa ja kermavaahtoa. Nam!

    VastaaPoista
  16. Menossa Tupperikutsuille. Taidan joutua ostamaan mikrokannun. kokemuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikrokannun? Apua, on tupperituote, jota en tunne! Jouduin googlettamaan

      Poista
  17. Tupperi konsulentti täälläkin. Aloin ensin googlettamaan, asiaa siitä, että onko oikeasti, niin että, konsulenteillä ei ole itsellään, palauttamis oikeutta paketeille?? Törmäsinkin, tähän ketjuun jota juutuin mielenkiinnolla lukemaan 😄. Yhdet Tupperi kutsut pidin kun aloitin, kunnes totesin, ei oo mun juttu. Jäin vaan listoille tilaamaan 'joskus' itselleni 😄.
    Päivittäisessä käytössäni on Ecopuren juomapullot sekä easy delight munakas astia/mikro kannu. Tulossa on EzSpeedyChef vatkain,jonka aijon ottaa kunnolla käyttöön. Ruuan laitossa apuna on välillä handy spiralizer, micro grilli tai painekeitin. Micro grilli on ollut tosi kiva. Ja painekeitin.
    Silikonivuokia ihmettelen, onko mulla väärä lämpötila vai miksi jättävät taikinan raaoiksi... niitä on kertynyt nurkkiin 🙄. Äidiltä perittyä on se vanhempi sininen mittamari joka myös edelleen, aika ajoin käytössä 😄. Turhakkeiksi on kyllä, jääneet mulla, niitä silikoni, vuokia, kuin myös salad-to-go kippo, Lunch Box. Ja joitakin WentSmartteja...ei oo vaan älynnyt miten toimivat ohjeista huolimatta. Mun Salaatit kyllä jäätyvät niissä tai niille tapahtuu jotain muuta mielenkiintoista niissä 🤣. Silmiini osui Blogia selatessa tuo Pursotin Pussi...tuolla sekin laatikossa pyörii...siis onko se oikeasti kertakäyttöinen ja turha?? Crystal Waven eväskipot, ovat myös päivittäisessä käytössäni.

    VastaaPoista
  18. Ikää kohta 50v,enkäbole koskaan ollu Tupperikutsuilla. Pyydetty on, mutta olen osannu kohteliaasti kieltäytyä. Muutama tupperi löytyy kaapista, ja yks just hajos. En jääny kaipaamaan.
    Ehkä sit joskus eläkkeellä.

    VastaaPoista

Anna paukkua